Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Guvernarea intenţionează să împiedice participarea lui Victor Şelin la alegeri

|versiune pentru tipar||
PSD / 23 iunie 2014
Partidul Social Democrat

Astăzi, la Bălţi are loc şedinţa de judecată pe cazul evenimentelor din 05 august 2012.

Procuratura încearcă, din nou, să sancţioneze penal liderul Partidului Social Democrat, Victor Şelin, care, împreună cu cetăţenii, au protestat pentru apărarea statului moldovenesc şi la desfăşurarea marşului unioniştilor pentru unirea Moldovei cu România.

Amintim că procesul de judecată pe cazul respectiv durează mai bine de un an. Potrivit lui Victor Şelin, Procuratura din Bălţi a inclus drept victime pe unii cetăţeni fără consimţământul lor.

Politicianul a precizat faptul că procurorii obligă poliţia de aduce martorii în sala de şedinţă, în mod forţat.

Însă cînd aceste persoane vin la şedinţa de judecată, ei declară că nu au nici o pretenţie în adresa lui Victor Şelin şi nu doresc să participe la acest proces.

PSD menţionează că, la Bălţi, în data de 05 august 2012, la aceste proteste au participat şi alţi politicieni. Unii dintre ei nu au nici o îndoială că în preajma alegerilor, autorităţile încearcă să preseze pe acei politicieni care, în opinia lor, reprezintă un risc pentru partidele de dreapta.

Potrivit acestora, aceasta poate fi clasificat drept o presiune asupra forţelor politice care favorizează păstrarea suveranităţii Republicii Moldova.

Iar cel mai probabil, este vorba despre unele planuri legate de campania electorală. Partidele de guvernământ se tem de victoria forţelor de stânga în alegeri, şi, prin urmare, încercă să-i distrugă pe acei, care, în opinia lor, le pot crea probleme.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Sunteţi bineveniţi în familia social-democrată Sergiu Coropceanu: Oficialii moldoveni provoacă tensiuni în relaţiile moldo-ruse