Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Oficialii moldoveni provoacă tensiuni în relaţiile moldo-ruse

|versiune pentru tipar||
PSD / 24 iunie 2014 | 
Partidul Social Democrat

Declaraţiile ministrului afacerilor externe Natalia Gherman precum că Republica Moldova se va descurca şi fără gazul rusesc constituie o provocare în relaţiile moldo-ruse.

De această părere este Secretarul general PSD Sergiu Coropceanu.

În opinia lui Sergiu Coropceanu, problemele legate de gazele naturale nu a fost o problemă a Federaţiei Ruse ci a fost o problemă a guvernării din Republica Moldova, pentru că aceasta nu a fost capabilă să poarte negocieri şi să semneze un contract de procurare a gazelor naturale pe un termen lung şi la un preţ stabil.

“În fiecare an am asistat doar la o mimare de negocieri, am asistat la unele vizite turistice în Moscova a viceprim-ministrului Valeriu Lazăr şi altor factori de decizie din Moldova, care urmau să negocieze cu partea rusă un contract benefic pentru ţara noastră, lucru pe care nu l-au făcut, iar acum vin cu asemenea provocări.

Scopul acestor provocări este de a tensiona relaţiile cu Federaţia Rusă, ca ulterior guvernarea să prezinte Federaţia Rusă drept un «neprieten» al nostru şi să-şi faciliteze drumul spre semnarea Acordului de Asociere cu UE”, — a declarat Sergiu Coropceanu.

De asemenea, Sergiu Coropceanu a menţionat:

“Rezervele de gaze naturale pe care le are Ucraina nu o să le ajungă nici pentru necesităţile lor interne, iar declaraţiile că Ucraina va asigura şi Republica Moldova cu gaze naturale sunt nişte minciuni.

Atît Natalia Gherman, cît şi întreaga componenţă a Guvernului trebuie să se gîndească la lucruri practice şi nu la lucruri politice. În primul rînd aceştia trebuie să se ghideze de necesităţile ţării, de necesităţile cetăţenilor şi oricare discuţie, oricare acord care se discută şi urmează să fie semnat poate fi acceptat doar dacă acesta prevede clar îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei”.

Sursa: www.psdm.md

Guvernarea intenţionează să împiedice participarea lui Victor Şelin la alegeri Sergiu Coropceanu: Republica Moldova nu are un Preşedinte