Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Republica Moldova nu are un Preşedinte

|versiune pentru tipar||
PSD / 24 iunie 2014 | 
Partidul Social Democrat

“Faptul că Acordul de Asociere RM-UE urmează să fie semnat de către Primul ministru Iurie Leancă şi nu de Nicolae Timofti demonstrează repetat că Republica Moldova nu are un Preşedinte”, — a declarat Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD, în cadrul unui briefing de Sergiu Coropceanu menţionează că acest lucru a devenit clar încă atunci, cînd Preşedintele Republicii Moldova a fost ales cu încălcarea prevederilor constituţionale şi a legislaţiei în vigoare şi Nicolae Timofti acceptînd aceste iregularităţi la acea etapă este pus în situaţia în care să accepte şi în continuare toate iregularităţile comise de partidele de la guvernare.

“Eliminarea lui Nicolae Timofti de la procesul de semnare a Acordului de Asociere demonstrează că acesta nu este un Preşedinte adevărat, că Republica Moldova nu are un Preşedinte şi că cu treburile ţării administrează clanurile oligarhice şi mafiote, care iau decizii aşa cum doresc”, — a menţionat Sergiu Coropceanu.

În acelaşi timp, Secretarul general PSD a menţionat că delegarea lui Iurie Leancă pentru semnarea Acordului de Asociere constituie un moft al PLDM, care doreşte să-şi atribuie toate meritele de pe urma semnării acestuia ignorînd chiar şi partenerii săi de Coaliţie.

“Odată ce şi-au ales un Preşedinte, cel puţin trebuiau să-i ofere posibilitatea de semnare a Acordului, aşa cum prevede Constituţia şi legislaţia în vigoare şi să nu-l elimine din acest proces”, — a mai adăugat Sergiu Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Oficialii moldoveni provoacă tensiuni în relaţiile moldo-ruse Victor Şelin: La 27 iunie Moldova va fi vândută în sclavie