Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin: Asocierea cu UE este o greşeală catastrofală pentru Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 26 iunie 2014
Partidul Social Democrat

Mâine, 27 iunie, la Bruxelles, Prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă va semna Acord de Asociere şi de Comerţ Liber cu Uniunea Europeană. Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin spune că semnarea acestui acord va fi o greşeală catastrofală pentru Republica Moldova.

Potrivit politicianului, deja începînd cu luni, moldovenii vor înţelege că în rezultatul semnării acestui acord, ţara nu va primi nimic, dar, în schimb, va pierde enorm, şi va pierde în Est şi, în special, în Rusia.

“În cadrul Coaliţiei Pro — Europene există mai mulţi demagogi, care pretind că Republica Moldova va primi beneficii mai multe din UE, decât ar pierde în Est.

Cu toate acestea, menţionăm că legislaţia prevede că, în cazul în care Republica Moldova intenţionează să semneze un oarecare document, mai întîi de toate este nevoie de a analiza calculele socio-economice şi de a examina consecinţele care urmează să fie după semnare.

Dacă acest lucru nu s-a făcut, legea interzice semnarea acordurilor. Desigur că, nu există nici calcule, nici analiza nu s-a făcut, dar, în ciuda acestui fapt, autorităţile au lat o decizie foarte importantă pentru ţara noastră dar şi pentru moldoveni.

Experţii ruşi, deja au declarat că consecinţele pentru economia Republicii Moldova vor fi dezastruoase şi au prezentat, în acest sens, argumente reale.

UE nu a făcut astfel de calcule şi nici nu are nevoie de ele, deoarece scopul UE este de a prelua pieţele comerciale din Republica Moldova”, — a precizat preşedintele Partidului Social Democrat.

Liderul Social-democrat a menţionat că asocierea cu Uniunea Europeană este o greşeală catastrofală pentru Republica Moldova.

“Ne-am propus să corectăm aceasta după 30 noiembrie. Aceasta este ziua în care cetăţenii, care au crezut în Partidele Coaliţiei Pro — Europene şi în Partidul Comuniştilor, dar s-au dezamăgit în acestea, ar putea schimba viitorul prin votul oferit pentru noi, social-democraţii”, — a declarat Victor Şelin.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Standarde duble — politica principală a UE Declaraţia Preşedintelui PSD, Victor Şelin privind semnarea Acordului de Asociere UE-RM