Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Standarde duble — politica principală a UE

|versiune pentru tipar||
PSD / 26 iunie 2014
Partidul Social Democrat

Preşedintele român Traian Băsescu a declarat că Republica Moldova nu va putea să adere la Uniunea Europeană, atâta timp cît nu rezolva problemele din domeniul justiţiei. Secretarul general al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu consideră că de dragul propriilor sale obiective geopolitice, UE este gata să închidă ochii la multe lucruri, şi România este un exemplu viu.

Coropceanu constată că România a aderat la UE, în pofida nivelului ridicat de corupţie. Cazurile penale recente, iniţiate pe numele rudelor apropiate ale lui Traian Băsescu, confirmă faptul că această ţară nu şi-a rezolvat problemele, care se presupune că le-ar fi păsat Uniunii Europene.

“Oficialii europeni declară într-un mod, dar, de fapt, vedem cu totul altceva. Acest lucru se referă la modul cel mai direct şi la ţara noastră.

UE se declară împotriva corupţiei şi furtului, în cele mai înalte funcţii de stat, însă cu toate acestea, susţine clanurile oligarhice şi mafiote care conduc Moldova, şi nu întreprinde nimic pentru ca cei responsabili să fie pedepsiţi.

Dacă instituţiile europene îşi aleg drept parteneri asemenea persoane, aceasta înseamnă că şi ei nu sunt departe de ei.

Standarde duble, care sunt pe larg aplicate în conducerea UE, nu vor duce la nimic bun. Deja nu mai e un secret că Uniunea Europeană trece prin anumite frînturi. Tot mai mulţi politicieni europeni au insinuat că este necesar de a se dezice de la sistemul existent, iar unele ţări chiar sunt dispuse să iasă din UE”, — a declarat Sergiu Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Formuzal vrea să se distanţeze de responsabilitatea pentru semnarea acord cu UE Victor Şelin: Asocierea cu UE este o greşeală catastrofală pentru Moldova