Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Formuzal vrea să se distanţeze de responsabilitatea pentru semnarea acord cu UE

|versiune pentru tipar||
PSD / 26 iunie 2014 | 
Partidul Social Democrat

Başcanul UTA Găgăuzia, Mihail Formuzal a declarat că nici Rusia, nici Găgăuzia nu sunt de vină pentru faptul că unele dintre înţelegerile care s-au stabilit între Moscova şi cu regiunile din Leningrad, nu au fost realizate. Potrivit lui Formuzal, motivul acesteia este situaţia de forţă majoră, din cauza evenimentelor recente din Ucraina.

Formuzal a menţionat că, mai devreme între el şi liderii regiunilor ruse s-a ajuns la înţelegerea privind exportul produselor din Găgăuzia — alcool, fructe şi legume. O parte a înţelegerii, spune başcanului, a început să fie realizată, însă cu toate acestea, din cauza situaţiei din Ucraina, şoferii, deţinători de paşapoarte ruse nu riscau să meargă în Găgăuzia, iar camioanele cu produse, care erau livrate din Găgăuzia în Rusia, au fost jefuite în mod repetat.

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu constată că, în cele spuse de Başcan există o anumită parte de adevăr, însă, social-democratul este convins că Formuzal a decis să folosească un subiect geopolitic ca să se distanţeze de responsabilitatea pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE, care va avea loc mâine.

Coropceanu reaminteşte că Formuzal, este de 8 ani membru al Guvernului Republicii Moldova şi a votat pentru decizia guvernului, înţelegînd foarte bine care vor fi consecinţele şi în ce măsură cooperarea cu UE va influenţa producătorii naţionali şi economia ţării.

Secretarul general al Partidului Social Democrat acuză Başcanul UTA Găgăuzia, Mihail Formuzal în manipularea opiniei publice şi încercarea de a induce în eroare cetăţenii moldoveni.

“Dacă el întra-adevăr a fost împotriva semnării acordului şi a fost îngrijorat de modul cum va evolua soarta producătorilor găgăuzi, el ar fi trebuit să se facă explicit şi să-şi expună clar poziţia în cadrul şedinţelor de Guvern, şi nu să se identifice cu alţi membri ai Guvernului”, — a spus Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Corupţia din primăria Chişinău constituie rezultatul activităţii lui Dorin Chirtoacă Sergiu Coropceanu: Standarde duble — politica principală a UE