Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Corupţia din primăria Chişinău constituie rezultatul activităţii lui Dorin Chirtoacă

|versiune pentru tipar||
PSD / 25 iunie 2014 | 
Partidul Social Democrat

La sfîrşitul săptămînii trecute, Dorin Chirtoacă şi-a prezentat raportul de activitate în calitate de primar general de Chişinău. În opinia lui Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD şi fost candidat la şefia capitalei, rezultatul activităţii lui Dorin Chirtoacă îl constituie corupţia totală, care predomină în incinta primăriei.

“Dorin Chirtoacă înţelege că după 7 ani de activitate în funcţia de Primar general nu poate să ascundă anumite lucruri ce au loc în primărie, în primul rînd corupţia. În ultima perioadă, Chirtoacă confirmă că în instituţiile primăriei predomină corupţia, predomină înţelegerile de clanuri, predomină interesul personal, predomină interesul formaţiunilor politice, care fac parte din consiliul municipal Chişinău. Doar că, Chirtoacă uită să menţioneze că situaţia în care s-a ajuns astăzi este rezultatul activităţii dumnealui”, — a menţionat Sergiu Coropceanu.

Secretarul general PSD a reamintit despre faptul că încă la investirea în funcţie la primul mandat Chirtoacă a promis că va lichida corupţia din primărie, că va aduce specialişti tineri şi că activitatea primăriei va fi una transparentă, lucru pe care nu l-a făcut. Sergiu Coropceanu este încrezut că toate schemele de corupţie, care au existat pînă la venirea lui Chirtoacă în fruntea Primăriei Chişinău, nu doar au fost păstrate, ci au fost şi dezvoltate.

“Un vot comun al comuniştilor şi liberalilor, partid din care face parte şi Dorin Chirtoacă, pentru furtul proprietăţilor publice, pentru privatizarea a zeci de hectare de pămînt şi bunuri imobile de către consilierii municipali şi multe alte exemple constituie o dovadă clară a acestui fenomen”, — a remarcat Secretarul general PSD.

Sergiu Coropceanu este de părere că Dorin Chirtoacă trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru toate insuccesele sale, să recunoască lipsa rezultatelor şi să plece lăsînd mun. Chişinău altui primar, care va putea să lupte cu corupţia şi cu alte probleme ale primăriei municipiului nu doar la nivel de declaraţii dar la nivel de fapte.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Guvernarea foloseşte Uniunea Vamală drept “sperietoare” pentru a-şi realiza planurile sale Sergiu Coropceanu: Formuzal vrea să se distanţeze de responsabilitatea pentru semnarea acord cu UE