Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Guvernarea foloseşte Uniunea Vamală drept “sperietoare” pentru a-şi realiza planurile sale

|versiune pentru tipar||
PSD / 25 iunie 2014
Partidul Social Democrat

Guvernarea foloseşte Uniunea Vamală drept sperietoare pentru cetăţenii ţării în drumul său pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Această opinie a fost expusă de către Secretarul general PSD Sergiu Coropceanu.

Sergiu Coropceanu menţionează că, guvernarea a promis de nenumărate ori că după parafarea Acordului, acesta va fi supus dezbaterilor publice, însă nu şi-a îndeplinit promisiunea.

“Pînă la semnarea Acordului de Asociere au rămas cîteva zile. Pentru a-şi îndreptăţi lipsa de rezultate pe parcursul guvernării, precum şi de a nu explica cetăţenilor ţării de ce nu se consultă populaţia cu privire la semnarea Acordului, liderii guvernării înfricoşează lumea cu Uniunea Vamală, care chipurile ar putea fura viitorul european al Moldovei”, — specifică Sergiu Coropceanu.

În opinia lui Sergiu Coropceanu problema nu este în Uniunea Vamală, poate chiar nici în Uniunea Europeană, ci, potrivit acestuia, problema este în persoanele, care au uzurpat puterea în Republica Moldova.

“Fiecare decizie importantă poate fi luată doar în cazul în care ai acceptul poporului. Pe lîngă partea economică, Acordul prevede şi partea politică. Semnînd acest Acord, Republica Moldova îşi pierde suveranitatea, cu ţara noastră va conduce Uniunea Europeană deşi nu suntem membri ai aceste uniuni”, — a mai completat Sergiu Coropceanu.

Secretarul general PSD confirmă şi faptul că Partidul Social Democrat continuă să pledeze pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală, pentru că la moment ţara noastră are nevoie tocmai de această uniune. Totodată, PSD îşi ia angajamentul de a întreprinde toate măsurile ca după următoarele alegeri parlamentare Acordul de Asociere să fie reziliat.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Fiecare partid nou — este o metodă de a înşela alegătorii Sergiu Coropceanu: Corupţia din primăria Chişinău constituie rezultatul activităţii lui Dorin Chirtoacă