Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Apel către Parlamentul Republicii Moldova: Nu repetaţi greşelile Kievului

|versiune pentru tipar||
PSD / 30 iunie 2014 | 
Partidul Social Democrat

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin, a venit cu o adresare către deputaţii Parlamentului Republicii Moldova, în care şi-a expus rugămintea de a nu repeta greşelile Kievului acceptând Acordul de Asociere cu UE şi ocolind cetăţenii, deoarece aceasta poate diviza societatea.

Şelin este încrezut că, deputaţii vor ratifica documentul fără a-i cunoaşte esenţa şi consecinţele.

“Acest acord fatal prevede concesiunea dreptului Moldovei la suveranitate, deschide piaţa noastră pentru fluxul de produse europene, pune la îndoială relaţiile economice cu ţările membre ale Uniunii Vamale şi prezintă un pericol real pentru concetăţenii noştri care lucrează în Federaţia Rusă. El nu poate fi acceptat prin constrângere, fără a i se pătrunde în esenţă. Acordul de Asociere trebuie prezentat pentru discuţii publice”, — consideră politicianul.

Potrivit lui, o mare parte din cetăţeni s-au aşteptat că în urma semnării Acordului de Asociere Moldova se va apropia de Uniunea Europeană, dar s-a adeverit că opusul, UE vine în Moldova “cu produsele şi regulile sale.”

“Uniunea Europeană a venit în Ucraina şi a divizat ţara în două părţi. Eu mă adresez deputaţilor din Parlamentul Republicii Moldova: nu repetaţi greşelile Kievului”, — a declarat Preşedintele Partidului Social Democrat.

Amintim că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a fost semnat vineri, 27 iunie. Se aşteaptă ca ratificarea acordului de către Parlamentul RM va avea loc în acestă săptămână.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Preşedintelui PSD, Victor Şelin privind semnarea Acordului de Asociere UE-RM În listele electorale ale PSD va fi inclus poporul