Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD: Anul 2014 — an în care Republica Moldova şi-a pierdut definitiv independenţa

|versiune pentru tipar||
PSD / 7 februarie 2014
Partidul Social Democrat

Demnitatea naţională a unui popor se regăseşte în independenţa şi suveranitatea statului. Odată ce principiile unui stat de drept democrat prezintă independenţa drept valoare supremă, atunci şi poporul acestui stat este o naţiune liberă în drepturi şi liberă de a-şi dezvolta prezentul şi a-şi alege viitorul.

Par a fi nişte lucruri simple, dar în acelaşi timp pierdute pentru Republica Moldova, căci actuala guvernare timp de 4 ani a reuşit să ne lipsească de tot ce era mai valoros în acest stat realizînd o tranzacţie de transmitere a ţării noastre clanurilor mafioto-oligarhice şi grupărilor euro-americane.

Un stat îşi pierde definitiv independenţa atunci, cînd nu mai are dreptul la deciziile proprii, atunci, cînd pentru el decid alţii, atunci, cînd cetăţenii devin robi ai unui sistem străin.

Anul 2014, este anul în care Republica Moldova şi-a pierdut independenţa, anul în care guvernarea condusă de Filat, Lupu, Ghimpu, Hadîrcă, susţinuţi de Voronin, Mişin şi Dodon au îngenuncheat ţara noastră clanurilor euro-americane.

Semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană şi preluarea obligaţiunilor de executarea a tuturor directivelor UE a lipsit ţara noastră de dreptul de a lua decizii proprii, suntem obligaţi să executăm întru totul mofturile şi preferinţele liderilor europeni.

Activitatea economică în baza standardelor EU, cu participare obligatorie a companiilor europene, presupune transmiterea întregii infrastructuri a ţării noastre companiilor europene, precum şi preluarea afacerilor întreprinderilor moldoveneşti de către companiile europene, inclusiv terenurile agricole.

Asumarea de către actuala guvernare a angajamentelor de participare a Republicii Moldova în acţiuni militare alături de statele membre ale Uniunii Europene, acceptul de a deveni partener militar al forţelor armate americane în lupta contra Federaţiei Ruse, prezenţa ostaşilor americani şi activitatea acestora în cadrul Ministerului Apărării, precum şi iniţiativa de lichidare a statutului de neutralitate a Republicii Moldova împinge ţara noastră în diferite conflicte armate fiind obligată să execute ordinele structurilor europene şi americane.

Transformarea de către actuala guvernare a tot ce este moldovenesc în românesc şi intensificarea discuţiilor privind lichidarea statului Republica Moldova şi anexarea acestuia la România, prezintă o profanarea a statalităţii. Un preşedinte, care nu-şi cunoaşte neamul şi nu recunoaşte valorile naţionale ale acestui neam activează doar cu scopul de a distruge această ţară. Decorarea cu cele mai înalte distincte în stat a mafioţilor, corupţionerilor şi trădătorilor, a celor care au vîndut ţara grupărilor euro-americane, demonstrează că statul nu mai aparţine poporului.

Ziua independenţei, sărbătorită tradiţional la 27 august, a fost transformată într-o zi de doliu - ziua pierderii independenţei, ziua robiei.

Cu certitudine însă, avem oameni, care trăiesc cu speranţa că această ţară încă mai are şansa să recupereze suveranitatea şi independenţa sa, iar cei care astăzi ne-au lipsit de această proprietate vor răspunde în mod subit în faţa tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

Data de 30 noiembrie 2014, este ziua în care se poate de făcut schimbarea, ziua în care Republica Moldova poate reveni pe drumul democraţiei, independenţei şi suveranităţii. După această zi totul va fi pierdut.

Este de datoria noastră, a fiecăruia dintre noi, să ne consolidăm şi să fim uniţi astfel în cît la 30 noiembrie 2014 să nu acordăm vot de încredere partidelor parlamentare.

Trebuie să-i excludem din viaţa politică şi să-i tragem la răspundere.

Viitoarea componenţă a Parlamentului trebuie formată din reprezentanţi ai poporului din fiecare raion, iar membrii Guvernului din oameni cinstiţi şi oneşti. Partidul Social Democrat rămîne deschis formării unei liste populare formate din candidaţii înaintaţi prin deciziile Marilor Adunări raionale. Doar aşa putem readuce independenţa şi suveranitatea ţării noastre.

Sursa: www.psdm.md

Dorinţa cetăţenilor din diferite regiuni ale ţării de organizare a referendumurilor locale privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală constituie un răspuns la acţiunile nelegitime ale guvernării Procuratura generală trebuie să pornească o cauză penală pe faptul coruperii deputaţilor, consilierilor raionali şi deputaţilor din Adunarea Populară a UTA Gagauz Yeri în perioada anilor 2010–2014