Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Desemnarea candidatului la funcţia de Başcan al UTA “Găgăuzia” de către PSD

|versiune pentru tipar||
PSD / 4 februarie 2015
Partidul Social Democrat

Pe data de 22 martie 2015, locuitorii din Unitatea Teritorial Administrativă “Găgăuzia” urmează să-şi aleagă viitorul Başcan al regiunii.

Partidul Social Democrat consideră că Başcanul Găgăuziei trebuie să fie persoana cu cea mai mare notorietate şi garant al fiecărui locuitor din regiune; persoană, care se va conduce în activitatea sa doar de interesele regiunii şi nu se va da implicat în jocurile partidelor politice. În acest sens, dar şi datorită faptului că UTA “Găgăuzia”, prin cadrul său legislativ şi normativ intern, este unica regiune din Republica Moldova, care funcţionează folosind şi anumite aspecte ale puterii populare, considerăm oportun ca dreptul de înaintare al candidaţilor la funcţia de Başcan al regiunii să-l deţină doar locuitorii regiunii şi nu partidele politice.

Partidul Social Democrat mereu s-a bucurat de o susţinere semnificativă în Găgăuzia, inclusiv şi în cadrul ultimelor alegeri parlamentare, unde Blocul electoral “Alegerea Moldovei — Uniunea Vamală” în componenţa căruia a fost şi PSD a obţinut susţinerea a 14, 27%. Este de datoria noastră să ne susţinem alegătorii şi să contribuim la consolidarea locuitorilor din regiune în vederea susţinerii celui mai bun candidat la funcţia de Başcan, al celui care îşi va asuma răspunderea pentru dezvoltarea regiunii şi nivelului de trai al populaţiei.

În acest context, Partidul Social Democrat anunţă că va iniţia şi va purta discuţii cu candidaţii la funcţia de Başcan al UTA “Găgăuzia”, înaintaţi de locuitorii regiunii, pentru identificarea celui cui îi va acorda suportul politic. Decizia finală de acordare a susţinerii politice din partea PSD va fi luată de către organizaţiile teritoriale PSD din raioanele Găgăuziei.

Ţinînd cont de susţinerea şi încrederea pe care Partidul Social Democrat o are în regiune, precum şi rezultatul de peste 14% din alegerile parlamentare, PSD va solicita candidatului nominalizat la funcţia de Başcan al UTA “Găgăuzia” să semneze Acordul de asumare a responsabilităţii, drept garant pentru îndeplinirea obligaţiunilor asumate în faţa locuitorilor autonomiei.

Serviciul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Declaraţia PSD: Grecia dezvăluie problemele interne ale Uniunii Europene Comunicat de presă al PSD cu privire la iniţiativa legislativă înregistrată de către Vlad Filat