Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al PSD cu privire la iniţiativa legislativă înregistrată de către Vlad Filat

|versiune pentru tipar||
PSD / 5 februarie 2015
Partidul Social Democrat

Iniţiativa legislativă înregistrată de către Vlad Filat privind modificarea Legii privind administrarea publica locală prin care se doreşte amînarea alegerii primarilor şi consiliilor de sector în mun. Chişinău pentru anul 2019 reprezintă dorinţa partidelor de la guvernare de uzurpare a puterii în mun. Chişinău.

Argumentele aduse de Vlad Filat, precum că nu există cadrul legislativ şi normativ care ar reglementa funcţionarea noilor autorităţi nu pot fi acceptate, pentru că este suficient timp pentru aprobarea acestuia.

Totodată, lipsa cadrului legislativ şi normativ care ar reglementa funcţionarea primăriilor de sector din mun. Chişinău este rezultatul activităţii ultimilor 2 componenţe a Parlamentului, în primul rînd partidelor de la guvernare: PCRM, PLDM, PD şi PL. Legea privind administrarea publica locală a fost aprobată în anul 2006, iar Parlamentul a avut timp suficient — 8 ani — ca să elaboreze cadrul legislativ necesar.

Ţinem să menţionăm, că situaţia este una similară celei din 2010, cînd la iniţiativa lui Mihai Ghimpu fosta guvernare a modificat termenul punerii în aplicare a acestei legi, făcînd transferul de la 2011 la 2015, doar cu scopul de ai asigura o victorie şi un control absolut în capitală nepotului său Dorin Chirtoacă.

Realitatea arată, că PLDM, PD, PL şi PCRM doresc limitarea locuitorilor Chişinăului la luarea deciziilor şi doresc menţinerea capitalei în interes politic.

Locuitorii sectoarelor din mun. Chişinău au tot dreptul să-şi aleagă reprezentanţii săi în consiliul de sector, pentru a administra sectorul şi pentru a pune capăt înţelegerilor liderilor partidelor de la guvernare de preluare ilicită şi distribuire a proprietăţilor municipale.

Serviciul de presă al Partidului Social Democrat

Sursa: www.psdm.md

Desemnarea candidatului la funcţia de Başcan al UTA “Găgăuzia” de către PSD Adresarea Partidului Social Democrat către Platforma parlamentară social-democrată