Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Preşedintele PSD, Victor Şelin propune desfăşurarea unui referendum legislativ pentru instaurarea puterii populare în Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 decembrie 2016
Partidul Social Democrat

Nu pentru prima dată, Platforma DA propune mitinguri şi organizarea Referendumului pe tema miliardului furat şi unirea forţelor în lupta împotriva oligarhilor. Dar situaţia s-a schimbat şi oamenii mai mult nu cred în promisiuni goale şi văd în toate acestea doar dorinţa anumitor lideri politici de a-şi spăla imaginea înainte de alegeri.

Iată ce a declarat la acest subiect Preşedintele PSD, Victor Şelin: “Se vede cu ochiul liber, doar dorinţa iniţiatorilor de a începe o campanie politică pentru a promova Partidul DA şi tentativa de a submina sub sine partidele de opoziţie, în aşa fel ca să-l prefacă pe Năstase în unicul lider protestatar, cum a mai fost în cazul cu Usatîi şi Dodon în 2015.

Ar fi corect de a pune în ordinea de zi nu setea de putere a liderilor politici, dar discutarea reformei sistemului de alegeri al deputaţilor în Parlament nu pe liste de partid, dar pe principiul înaintării candidaţilor la funcţia de consilieri şi deputaţi din partea poporului şi instaurarea în ţară a DICTATURII POPULARE”.

Victor Şelin îndeosebi a menţionat: “Vă rog să nu confundaţi, deoarece aici NU merge vorba despre alegeri pe circumscripţii uninominale. Noi trebuie să stabilim un nou model de putere, care ar exclude posibilitatea pentru clanurile politice şi oligarhice de a controla puterea în ţară. De fapt merge vorba despre un nou sistem al puterii în ţară, deoarece cetăţenii pe parcursul a 25 de ani au ales partidele, însă de la schimbarea partidelor sau a liderilor acestora, viaţa cetăţenilor nu s-a schimbat spre bine”.

“Pentru conceperea esenţei acestor idei despre instaurare PUTERII POPULARE ÎN MOLDOVA, propun iniţierea discuţiilor referitor la reforma sistemului de putere, atât la nivel de consultaţii între partide, cât şi în cadrul consultaţiilor cu toţi cetăţenii ţării. După rezultatele consultaţiilor şi luând în consideraţie părerea POPORULUI, să fie desfăşurat un REFERENDUM LEGISLATIV referitor la instaurarea PUTERII POPULARE ÎN MOLDOVA”, — a încheiat Victor Şelin.

Apel public către candidaţii la funcţia de Preşedinte al RM din partea PSRM dl Igor Dodon şi PN dl Dumitru Ciubaşenco Trei proiecte PSD pentru scoaterea ţării din criză