Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Apel public către candidaţii la funcţia de Preşedinte al RM din partea PSRM dl Igor Dodon şi PN dl Dumitru Ciubaşenco

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 octombrie 2016
Partidul Social Democrat

La sfîrşitul săptămînii trecute, dna Maia Sandu a devenit candidatul unic pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova din partea Partidului “Acţiune şi Solidaritate”, Partidului politic “Platforma Dreptate şi Adevăr” şi Partidului Liberal Democrat din Moldova, condus pînă nu demult de Vlad Filat din componenţa echipei căruia a făcut parte şi Maia Sandu. De asemenea, este de aşteptat că dna Maia Sandu poate fi susţinută şi de o parte din susţinătorii Partidului Popular European din Moldova, condus de dl Iurie Leancă, fost coleg al dnei Sandu.

Este evident, că la acest moment, în calitate de concurenţi reali în alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016 sunt domnii: Igor Dodon, Marian Lupu, Dumitru Ciubaşenco, precum şi dna Maia Sandu.

Partidul Social Democrat se arată îngrijorat de lipsa unei unităţi între partidele de stînga, care mereu au insistat pe independenţa şi suveranitatea ţării, patrimoniul naţional moldovenesc, echitate şi garanţii sociale şi îmbunătăţirea relaţiilor social-economice cu Federaţia Rusă.

În vederea consolidării alegătorilor în campania electorală pentru alegerea Preşedintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, Partidul Social Democrat se adresează repetat către Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Partidului politic “Partidul Nostru” de a-şi asuma răspunderea şi a înainta un candidat unic, care va primi votul tuturor susţinătorilor partidelor de stînga.

În acest sens, Partidul Social Democrat este dispus să participe în consultări privind elaborarea şi implementarea strategiei de consolidare a partidelor politice de stînga, pentru a nu permite venirea la putere a unioniştilor şi persoanelor angajate diferitor grupări şi clanuri.

Adresarea Partidului Social Democrat către Platforma parlamentară social-democrată Preşedintele PSD, Victor Şelin propune desfăşurarea unui referendum legislativ pentru instaurarea puterii populare în Moldova