Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSL

Declaraţia Ligii Tineretului Social-Liberal, adoptată la Biroul Naţional din 15 noiembrie 2006 privitor la situaţia toleranţei în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSL / 15 noiembrie 2006
Partidul Social-Liberal16 noiembrie este declarată de UNESCO drept Ziua Internaţională a Toleranţei. Toleranţa nu reprezintă doar o etichetă festivă, dar şi o manieră a cotidianului, reliefată de poziţia unui individ sau a unui grup de indivizi faţă de libertatea altuia.

Noi, tinerii social-liberali, credem că e de datoria noastră să impunem atitudinile tolerante în Republica Moldova, mai cu seamă că toleranţa este una din valorile primordiale ale liberalismului. Guvernarea comunistă atentează zi de zi la această valoare inestimabilă a umanităţii: fobia faţă de tot ceea ce este românesc, “moldovenizarea” abuzivă a societăţii, imixtiunea în problemele lingvistice şi de istorie, ingerinţa în treburile cultelor, distrugerea universitarismului autohton, sunt doar câteva exemple care compromit totalmente toleranţa socială a partidului de guvernământ.

Nici la capitolul toleranţei politice, comuniştii nu stau mai bine: persecutarea unor lideri ai opoziţiei, intimidarea flagrantă a candidaţilor din opoziţie în alegeri, utilizarea abuzivă a resurselor administrative, tirania majoritar-parlamentară, respingerea şi ignorarea iniţiativelor opoziţiei politice şi ale societăţii civile, tendinţa de sistare a transmisiunilor şedinţelor plenare în direct ale Parlamentului, monopolizarea mass-media de stat, sunt exemple ce împiedică consolidarea democraţiei în Republica Moldova şi atentează la acest principiu al toleranţei, acceptat unanim de către comunitatea internaţională.

Noi, tinerii social-liberali, dorim să atenţionăm opinia publică că, puterea comunistă, cea care a optat pentru europenizarea Republicii Moldova, cea cu concursul căreia s-a votat consensul politic naţional, ruinează vizibil din tot ceea ce trebuie să fie tolerant. Toate proiectele europene ale puterii comuniste sunt doar formale, fiindcă a fi european, în primul rând, înseamnă a fi tolerant.

Serviciul Relaţii Publice a Ligii Tineretului Social-Liberal
Declaraţia Ligii Tineretului Social-Liberal adoptată la Biroul Naţional din 19 septembrie 2006 vizînd introducerea manualelor de istorie integrată în şcolile din Republica Moldova Comunicat de presă al Partidului Social-Liberal