Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSL

Comunicat de presă al Partidului Social-Liberal

|versiune pentru tipar||
PSL / 24 septembrie 2007
Partidul Social-Liberal

Astazi, 24 septembrie 2007, agentia de stiri UNIMEDIA a publicat o stire intitulata “SRI este acuzat…”. Stirea contine si punctul de vedere al unor lideri politici de la Chisinau, inclusiv a presedintelui PSL Oleg Serebrian. Intrucit pozitia liderului PSL a fost fie gresit interpretata fie neinteleasa Serviciul Presa al PSL vine cu urmatoarele precizari:

Presedintele PSL a spus, ca stirea i se pare absurda si, ca nu admite ca SRI-ul s-ar ocupa cu astfel de “investigatii”. In opinia lui Oleg Serebrian “stirea” respectiva nu e decit o “provocare”. Liderul PSL a mai spus ca intr-o tara democratica orice partid e liber sa-si gestioneze relatiile externe si sa stabileasca raporturi de parteneriat cu formatiuni ce impartasesc valori identice sau asemnatoare.

Totodata tinem sa specificam, ca ideea constituirii unui pol liberal unificat in Republica Moldova e una autohtona, initiatorul procesului fiind Partidul Social-Liberal si nu vreo forta politica din afara. PNL din Romania, ca si alte formatiuni liberale si ca si Internationala Liberala, din care face parte PSL, s-a aratat gata sa sprijine de o maniera absolut deschisa si fireasca aceasta actiune de unificare. De altminteri, Internationala Liberala si-a exprimat nu odata ingrijorarea in legatura cu faptul, ca dupa 2005 in Republica Moldova se produce o fragmentare continua a segmentului liberal.

PSL considera ca “stirea” a fost fabricata si lansata de alte servicii speciale care au facut uz de o interfata din Romania. Scopul ascuns al acestei “stiri” nereusite este sa acrediteze ideea, ca ar exista o imixtiune politica a Romaniei in Republica Moldova prin intermediul partidelor politice romanesti.

Serviciul Presa si Relatii Externe
Declaraţia Biroului Permanent al Partidului Social-Liberal privind necesitatea creării unei alianţe naţionale a formaţiunilor de opoziţie Discursul dlui Oleg Serebrean, preşedintele Partidului Social-Liberal, la deschiderea şedinţei în plen a Parlamentului