Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Un grup de cetăţeni din Orhei au decis să se alăture Partidului Socialiştilor din RM

|versiune pentru tipar||
PSRM / 8 februarie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În declaraţia de aderare la PSRM, semnată de 18 cetăţeni din Orhei, se menţionează următoarele:

“Noi, simpli cetăţeni, pătimim din cauza guvernării iresponsabile a puterii instaurate la conducerea acestei ţări. Le-am încredinţat votul, am crezut în promisiunile lor, dar ei desfăşoară o politică antisocială şi nu fac altceva decît să abandoneze interesele ceătăţenilor şi să însărăcească ţara.

Starea profundă de haos din politică şi societate, nu ne poate lăsa indiferenţi. Noi, credem că a sosit timpul schimbărilor. Actuala guvernare a depăşit toate limitele, aducînd societatea la repulsie totală faţă de politică şi la pierderea încrederii faţă de instituţiile statului.

Pe de o parte avem guvernarea iresponsabilă şi incompetentă a AIE, iar pe de altă parte avem opoziţia comunistă care vrea să revină la putere cu orice preţ. Aceasta conduce la dezbinarea societăţii şi la ieşirea poporului pe baricade.

Forţa de compromis este doar Partidul Socialiştilor, care a venit cu soluţii concrete pentru a depăşi criza politică din ţară şi a scoate poporul din impas. De asemenea, socialiştii propun un şir de proiecte benefice în diverse domenii sociale.

Anume din acest motiv, îndată după înfiinţarea PSRM în oraşul Orhei, noi am decis să aderăm la partid. Suntem aproape de ideologia şi strategia socialiştilor. Avem exemple foarte bune de realizare cu succes a principiilor socialismului democratic în multe ţări europene. Iar simbolica partidului — Steaua, întruchipează speranţa, înţelepciune, actul de reînnoire, început al unei noi creaţii. Steaua ca simbol al perfecţiunii şi al echilibrului este unica în stare să învingă întunericul şi să lumineze sufletele cetăţenilor noştrii!

Noi susţinem convingerea liderului PSRM, Igor Dodon, că acţiunile întreprinse pe tărîm politic şi social vor da roade. Moldova are nevoie de modernizare, iar noi vom demonstra că modernizarea ţării o pot face şi o vor face socialiştii.

Partidului Socialiştilor din Republica Moldova este o formaţiune echilibrată, care demonstrează profesionism, responsabilitate şi caracter în promovarea ideilor sale şi a intereselor cetăţenilor.

Noi suntem la început de cale, dar în scurt timp vom fi mulţi, iar împreună vom deveni o forţă. Partidul Socialiştilor este o şansă pentru Moldova!

Catraniuc Mihail, consilier orăşenesc or. Orhei
Adomniţa Serghei
Căpăţîna Ivan
Chiricuţa Fiodor
Chiricuţa Atena
Cotelea Boris
Cocîrla Timofei
Frunze Liudmila
Frunze Ghenadie
Frunze Valeriu
Gaşper Alexei
Josan Veronica
Lopatiuc Natalia
Rusu Nicolae
Sergheev Anatolie
Sergheev Mihail
Slobodeaniuc Artiom
Ţarguş Ghenadie

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon s-a întîlnit cu Comisarul European Stefan Fule Grupul socialiştilor vine cu soluţii pentru Chişinău