Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Petrecere în stilul anilor ’20–30 la Bălţi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 27 martie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Chicago, perioada anilor ’20-30, o perioadă de timp de neuitat, “legea uscată”, film alb-negru, gangsterii nemiloşi Boni şi Claid, atmosfera jocurilor de noroc, wiski de contrabandă şi bineînţeles blues, djaz şi cabare…

O asemenea atmosferă domnea pe data de 11 aprilie în clubul “People” din oraşul Bălţi, unde a avut loc o petrecere, organizată de aripa tînără a Partidului Socialiştilor, organizaţia “Garda Tînără”.

La intrare, oaspeţii erau întîlniţi de către sheriff, care îi cerceta atent. Etapa următoare a fost sesiunea foto lîngă perete cu o placă în mîini, pe care erau scrise numele şi prenumele, pentru “arhiva foto a poliţiei”. Din motiv că la petrecere au fost invitaţi elevii din oraş, membrilor organizaţiei “Garda Tînără” le-au fost oferite stele — ca un semn distinctiv de apartenenţă la Garda Tînără.

În sală atmosfera era creată de postere cu inscripţia “Wanted” şi fotografiile tinerilor din Garda Tînără “aflaţi în căutare”. Oaspeţilor li se propuneau pahare cu chefir, ca simbol al “legii uscate”. La începutul petrecerii prezentatorul a povestit istoria timpurilor, în stilul cărora s-a desfăşurat petrecerea şi de asemenea “a anulat legea uscată”. În timpul primului concurs, în sală au apărut “hoţii”, care au ameninţat că vor strica petrecerea şi “au luat ostatici” pe participanţii la concurs. Ulterior, concursurile se desfăşurau sub patronajul hoţilor. După ce au fost anunţai cîţiva cîştigători, în sală a apărut sheriff-ul şi a propus gangsterilor să se predea. În ajutorul Sheriff-ului au venit tinerii din organizaţia “Garda Tînără”. Gangsterii au depus armele şi s-au predat. Oraşul Bălţi a trecut sub controlul Gărzii Tinere.

Potrivit oaspeţilor, aceasta a fost una dintre cele mai reuşite petreceri care au avut loc în oraşul Bălţi în ultima vreme. Invitaţii au petrecut minunat timpul, scufundîndu-se în atmosfera mafiotă a anilor ’30.

Sursa: gardatinara.md

Activiştii Gărzii Tinere contra unioniştilor Testul Statalităţii înaintat de Partidul Socialiştilor candidatului la funcţia de şef al statului, domnului Nicolae Timofti