Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Ziua Umorului în Odessa

|versiune pentru tipar||
PSRM / 4 aprilie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Sărbătoarea Umorului care se marchează în fiecare an pe data de 1 aprilie, poate fi pe dreptate numită cea mai haioasă, colorată şi expresivă sărbătoare a anului.

Ziua Umorului este serbată cu acelaşi succes în Rusia, Germania, Marea Britanie, Franţa şi chiar în Vest. În unele ţări această zi este numită Ziua Zîmbetului, în altele — Ziua Prostiei, iar în Odessa — Iumorina.

Festivalul “Iumorina” din oraşul Odessa a fost fondat în 1872 (acum 40 de ani) de către echipa de TVC şi care pînă astăzi, rămîne a fi unul din cele mai haioase şi unice sărbători de acest gen.

Anume de aceasta, noi am hotărît să vizităm în acest an, oraşul bogat în istorie — Odessa.

Pe data de 31 martie, în ajunul Zilei Umorului, membrii organizaţiei de tineret “Garda Tînără”, din diferite regiuni ale Moldovei, s-au îndreptat în Odessa şi în dimineaţa zilei de 1 aprilie ei deja se bucurau de priveliştile minunate. La întoarcere, tinerii s-au împărţit cu impresiile sale şi au povestit perepeţiile pe care le-au avut la acest Carnaval al Umorului.

“Primele impresii, bineînţeles, sunt datorate oraşului! Arhitectura, în opinia mea, nu este mai poastă ca cea din Sankt Petersburg — multe monumente, şi o atmosferă… Aceasta sărbătoare este una de proporţii..Mai mult decît atît, mulţi dintre cei care au venit la Iumorină, nu au fost niciodată în Odessa, deci, aceasta a fost şi o călătorie benefică din punct de vedere cultural.”, a spus unul dintre membrii Gărzii Tinere, Ilie Panasiuc.

Tradiţional, în această zi, pe străzile Odessei are loc Carnavalul Umorului. În acest an, tema de bază a carnavalului a fost — campionatul Europei la fotbal-2012.

Totul începe aproximativ de la acest havuz. Dar iată şi noi (adică eu, ceilalţi sunt în apropiere)!

Iar aceasta este deja parada propriu-zisă. Alic şi Vladimir — activiştii Gărzii Tinere, au decis să se alăture participanţilor carnavalului, în acest mod (schimbînd puţin înfăţişarea) pentru a corespunde coloritului.

Iar “coloritul” aici este destul de neordinar.

Iar acesta este monumentul în cinstea tuturor domnişoarelor, în apropierea galeriei de flori. Alic a rămas fascinat de frumuseţea acestei domnişoare şi a hotărît să valseze puţin cu ea.

Noi am petrecut foarte vesel timpul, iar această călătorie încă mult timp va rămîne în memoriile noastre.

Sursa: gardatinara.md

Socialiştii fac un apel către toate partidele de opoziţie pentru consolidarea eforturilor în elaborarea Legii cu privire la Opoziţie Criza investiţiilor străine în Republica Moldova