Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără a început cooperarea cu Uniunea Tinerilor Socialişti din Ucraina

|versiune pentru tipar||
PSRM / 7 iunie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, activiştii Gărzii Tinere au avut o conferinţă online cu colegii ucraineni — liderii Uniunii Tinerilor Socialişti din Ucraina (UTS).

Activiştii Gărzii Tinere deja se cunosc cu colegii ucraineni de cîteva luni şi-n legătură cu asta s-a decis organizarea unei conferinţe online. La conferinţă a participat liderul organizaţiei Lealea Beleaeva precum şi şeful departamentului Relaţii Internaţionale a UTS — Valeria Staricova.

Pe ordinea de zi au fost întrebări referitoare la activitatea şi strategia dezvoltării fiecărei organizaţii, lucrul cu tinerii şi cu mass-media. S-a discutat situaţia politică din Moldova şi Ucraina precum şi s-au făcut prognoze pentru alegerile ce urmează să aibă loc această toamnă în Ucraina.

În cadrul întrunirii, participanţii s-au referit şi la cooperarea bilaterală între organizaţii şi semnarea acordului respectiv.

S-a planificat o întîlnire bilaterală precum şi evenimente comune. S-a discutat posibilitatea schimbului de experienţă şi organizarea unor traininguri comune, a proiectelor de stabilire a legăturilor cu organizaţiile internaţionale de tineret de orientare socialistă, precum şi a schimbului bilateral de informaţii între organizaţii.

Sursa: gardatinara.md

Garda Tînără a participat la şedinţa clubului de discuţii “Dialogul despre actual” pe lîngă Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură Moţiunea socialiştilor pe subiectul istoriei şi a demiterii ministrului educaţiei nu a fost susţinută nici de comunişti, nici de democraţi