Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Turneu de football: “Cupa Gărzii Tinere — Ciocana”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 10 iunie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, 10 iunie, Garda Tînără a organizat un turneu de football la care au participat patru echipe din 4 comune, suburbii ale municipiului Chişinău din sectorul Ciocana. Echipele au reprezentat satele Tohatin, Budeşti, Cruzeşti şi Coloniţa. Turneul a avut loc pe terenul din comuna Tohatin.

Echipele au venit mai devreme pe teren pentru a se antrena puţin înainte de meci. Jucătorii erau dispuşi ferm spre victorie, însă cîştigătoare nu putea fi decît o singură echipă. Turneul de azi a reprezentat etapa finală, continuarea semifinalei ce a avut loc sîmbătă, 2 iunie pe acelaşi teren.

În prima rundă au jucat echipele din Cruzeşti şi Budeşti, echipe care au fost perdante în semifinală, calificîndu-se astfel pe locul III şi IV, iar în a doua rundă au jucat echipele din Tohatin şi Coloniţa, care au luptat pentru locurile I şi respectiv II.

A fost oportună şi prezenţa asistentului medical care a intervenit în cîteva cazuri, cordîndu-le tinerilor un prim ajutor necesar pentru ca aceştia să poată continua jocul.

Conform rezultatelor meciurilor, echipele jucat activ, calificîndu-se în finala turneului “Cupa Gărzii Tinere” în felul următor:

Echipele au fost menţionate cu cîte o diplomă semnată de secretarul executiv al Gărzii Tinere — Leadschii Anton. Pe lîngă aceasta, cîştigătorii turneului au luat acasă Cupa Gărzii Tinere, iar cei de pe locul II au primit de la Garda Tînără în cadou — o minge.

După anunţarea şi premierea locurilor, echipele au avut parte de o surpriză din partea gărzii tinere — un picnic, pentru a-şi recupera puterile depuse în timpul meciului.

Participanţii au rămas satisfăcuţi de organizarea evenimentului spunînd că salută asemenea întruniri prieteneşti între tinerii din comunele vecine şi că asemenea competiţii îi pun în situaţia de a face mai mult sport pentru a purta demnitatea şi numele satelor lor.

Sursa: gardatinara.md

Moţiunea socialiştilor pe subiectul istoriei şi a demiterii ministrului educaţiei nu a fost susţinută nici de comunişti, nici de democraţi Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitare Secretariatului General al Partidului Socialist Francez