Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Fracţiune a consilierilor socialişti la Rîşcani

|versiune pentru tipar||
PSRM / 30 octombrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, trei consilieri raionali din raionul Rîşcani: Irina Mizdrenco, Andrei Miron şi Timofei Ţurcan au anunţat că părăsesc rîndurile Partidului Comuniştilor, aderă la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi crează fracţiunea socialiştilor în cadrul consiliului raional, care va fi condusă de Irina Mizdrenco.

În declaraţia sa, noii consilieri socialişti au criticat comportamentul PCRM, menţionînd că Partidul Comuniştilor a uitat de promisiunile sale, de alegătorii săi — invalizi, pensionari, persoane de vîrsta a treia, s-a distanţat de colegii din teritorii, a redus dialogul cu alegătorii la chemări pe baricade şi nesupunere faţă de legislaţia în vigoare.

“Comportamentul fracţiunii PCRM în Parlament — boicotarea de lungă durată a şedinţelor, purtarea neechilibrată şi neadecvată a adus la pierderea autorităţii acestui partid. În acest context dezaprobăm politica promovată de conducerea PCRM şi părăsim fracţiunea PCRM din Consiliul Raional Rîşcani”, a menţionat Irina Mizdrenco în prezenţa colegilor din cadrul consiliului raional.

De menţionat că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova are reprezentanţii săi în mai multe consilii locale şi municipale din Chişinău, Glodeni, Basarabeasca, Rîşcani şi alte localităţi. Recent, pe 25 octombrie a fost creată fracţiunea socialiştilor în consiliul orăşenesc din Basarabeasca, iar pe 19 octombrie, de la PLDM la Partidul Socialiştilor a aderat un consilier orăşenesc din raionul Ungheni, Ghenadie Mitriuc.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon l-a felicitat pe Serghei Narîşkin cu ocazia zilei de naştere Festivalul International de Sah “Toamna Moldovei”