Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără optează pentru promovarea sportului

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 noiembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Duminică, pe 4 noiembrie a avut loc o competiţie sportivă de nivel republican, desfăşurată în oraşul Orhei.

Cinci echipe minunate de fotbal au luptat pentru locul întîi şi cupa campionatului. Echipele au reprezentat aşa oraşe ca: Chişinău, Orhei, Bălţi (Mast-x), şi alte două echipe au venit din Sîngerei. Într-o luptă grea terminată cu scorul 3:2 echipa din Sîngerei a “smuls” victoria de la bălţeni, ocupînd locul întîi. Locul trei, după un meci deloc uşor cu echipa din Orhei, finalizat cu scorul 5:2 a fost ocupat de către echipa din Chişinău.

Jocul în aer liber a oferit o plăcere deosebită nu doar jucătorilor, ci şi suporterilor. Prietenii şi persoanele apropiate au susţinut sportivii din toate puterile. Meciurile se desfăşurau în două reprize, fiecare cîte 20 de minute, era timp destul pentru a-şi putea demonstra propriile capacităţi. Toate echipele s-au manifestat în mod pozitiv, jucau regulamentar, nici un jucător nu a primit nici un cartonaş roşu, şi chiar dacă toţi îşi doreau să obţină victorie nimeni nu se purta agresiv — emoţiile pozitive dominau în rîndul tinerilor.

“În urma jocului am rămas cu o mulţime de emoţii pozitive, un timp îndelungat încă mai simţeam efectul adrenalinei. Un interes aparte prezentau rezultatele, deoarece intriga se păstra pînă în ultimul moment. Mă bucură mult asemenea acţiuni, deoarece ele contribuie la promovarea sportului şi a modului sănătos de viaţă. Datorită unor asemenea acţiuni tinerii au posibilitatea să-şi cunoască colegii săi din Garda Tînără din alte raioane. Mulţumesc organizatorilor pentru această competiţie extraordinară” — a declarat activistul Gărzii Tinere, Evgheni Tucan.

“Mulţumim organizatorilor pentru faptul că am urmărit o asemenea competiţie minunată de fotbal. Sper că nu este ultima de acest gen” — a declarat deputatul în parlament din partea Partidului Socialiştilor, Ion Ceban.

Menţionăm că Garda Tînără din prima zi după constituire organizează activităţi de acest gen, care permit tinerilor să-şi găsească noi prieteni şi să-şi realizeze capacităţile sportive.

Sursa: gardatinara.md

Garda Tînără la “balul bobocilor” Igor Dodon: Oamenii de ştiinţă au nevoie de sprijinul societăţii civile