Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Cum se manifestă stima faţă de veterani?

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 noiembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Miercuri, pe 7 noiembrie, pe teritoriul sectorului Rîşcani din capitală, a avut loc o recepţie festivă pentru veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dedicată celor 95 de ani de la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie.

În cadrul recepţiei a fost organizată o masă festivă, au răsunat melodii de război, poezii şi amintirile veteranilor. La recepţie au participat circa 30 de veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Recepţia festivă a fost organizată de către consilierul municipal Chişinău, Elena Hrenova.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon. El a garantat veteranilor că în ciuda tuturor greutăţilor, care tulbură toată societatea moldovenească, şi, din păcate, de asemenea şi veteranii de război, socialiştii vor depune toate eforturile pentru a asigura din partea statului atenţia cuvenită eroilor de război.

Reprezentanţii Gărzii Tinere din Republica Moldova au venit şi ei pentru a felicita veteranii. Tinerii i-au mulţumit veteranilor pentru Marea Victorie, pentru pace, şi au povestit despre activitatea membrilor organizaţiei din Moldova ce ţine de restabilirea mormintelor de război distruse, ajutorul oferit veteranilor. De asemenea, aceştia au prezentat proiectul său principal — cartea memoriei “40 de veterani” şi filmul documentar despre veteranii moldoveni.

Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941–1945) — războiul dintre Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste împotriva Germaniei naziste şi aliaţilor săi (Bulgaria, Ungaria, Italia, România, Slovacia, Finlanda, Croaţia, iar în anul 1945 şi Japonia).

Sursa: gardatinara.md

La Căuşeni socialiştii îşi întăresc poziţiile Igor Dodon: Situaţia criminogenă — din rău în mai rău