Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu reprezentanţii FMI

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 noiembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astazi Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova şi Zinaida Greceanîi, deputat în Parlamentul Republicii Moldova au avut o întrevedere cu reprezentanţii FMI — Tokhir Mirzoev, reprezentant permanent al Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova şi Nikolai Gheorghiev, şeful misiunii FMI pentru Republica Moldova.

În cadrul dialogului au fost abordate subiectele ce tin de evoluţia indicatorilor macroeconomici, bugetul pentru anul 2013 şi perspectivele dezvoltării social-economice în ţara noastră.

Dodon a supus unei critici dure politicile economice promovate de actuala guvernare. Potrivit lui, acestea conduc la pauperizarea masivă a populaţiei, agravarea situaţiei în sectorul real al economiei, creşterea economiei tenebre. Liderul socialist şi-a exprimat regretul că bugetul pentru anul 2013, adoptat recent de Parlament, a fost elaborat fără a se ţine cont de tendinţele reale din economie, este bazat pe date exagerate, precum şi pe creşterea poverei fiscale asupra agenţilor economici, dar nu pe stimularea reformelor structurale necesare.

Zinaida Greceanîi, la rîndul său a relatat că în prezent este atestată o situaţie alarmantă în domeniul încasărilor la bugetul de stat, este promovată o politică nechibzuită şi periculoasă în domeniul educaţiei, prin închiderea în masă a şcolilor, precum şi în domeniul social, guvernarea lipsind populaţia de sprijinul necesar, anulînd compensaţiile pentru păturile social-vulnerabile.

Oficialii moldoveni s-au arătat convinşi că bugetul pentru anul 2013 trebuie actualizat de urgenţa pînă la finele anului curent.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon: Situaţia criminogenă — din rău în mai rău Liberalii în mod intenţionat destabilizează situaţia în Republica Moldova