Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Liberalii în mod intenţionat destabilizează situaţia în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 noiembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

PSRM se arată profund indignat de declaraţiile liderului PL, Mihai Ghimpu, cu privire la necesitatea aderării la blocul NATO a Republicii Moldova.

Aceste afirmaţii la fel ca şi multe alte acţiuni ale lui Ghimpu, contravin grav Constituţiei Republicii Moldova, în care neutralitatea statului nostru este transcrisă expres. Totodată, expunerile publice la acest subiect sînt o sfidare în stilul deja caracteristic liderului PL a voinţei cetăţenilor Republicii Moldova, majoritatea categorică a cărora pledează pentru un statut neutru al ţării noastre.

Pe de altă parte PSRM consideră că aceste afirmaţii sînt făcute în mod conştient şi intenţionat pentru a destabiliza şi mai mult relaţiile cu partenerul strategic — Federaţia Rusă, asemenea expuneri avînd loc tradiţional din partea liberalilor înainte de venirea oficialilor ruşi în Republica Moldova, de această dată a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin.

Este regretabil faptul că aceste afirmaţii şi acţiuni sub nici o formă nu sunt combătute sau criticate de către partenerii de Alianţă ai lui Ghimpu, ceea ce ne face să constatăm de facto că poziţia lui Ghimpu este şi poziţia Alianţei pentru Integrare Europeană.

În aceste condiţii, PSRM cheamă partidele din Alianţă să renunţe la mesaje destabilizatoare pentru Republica Moldova.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu reprezentanţii FMI Socialiştii propun restabilirea compensaţiilor nominative şi modificarea de urgenţă a mecanismelor de acordare a ajutorului social din partea statului