Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Declaraţia Gărzii Tinere a Partidului Socialiştilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 noiembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Ca urmare a publicării pe site-ul YouTube şi în reţelele sociale a unui videoclip cum un profesor dintr-o şcoală profesională din Bălţi face propagandă deschisă a intoleranţei sociale au apărut un număr mare de publicaţii şi comentarii în diverse surse electronice de mass-media. Cu toate acestea, pe lîngă presă acest “comportament anti-educaţional al profesorului” a trezit interesul figurilor publice şi a politicienilor.

Propaganda intoleranţei sociale, apeluri deschise la vrajbă naţională şi insulte — toate acestea sunt inadmisibile în general în Moldova, cu atît mai puţin inadmisibile în instituţiile naţionale de învăţămînt. Cu toate acestea, tot mai des devenim martori ale consecinţelor unei politici mărginite în domeniul tineretului, al educaţiei şi a limbii exercitate de autorităţi şi de către Alianţa de guvernare pe parcursul a ultimilor ani. Un astfel de caz şocant, care nu poate fi lăsat fără atenţia noastră a avut loc recent într-o şcoală profesională din capitala de nord a republicii, oraşul Bălţi.

Astfel, un profesor, pe parcursul unei perioade destul de lungi făcea propagandă pentru ca minim ar trebui să fie eliberat din funcţia sa de profesor, iar ca maxim — răspundere penală conform articolului 346, — Acţiunile intenţionate îndreptate spre aţîţarea vrajbei sau dezbinării naţionale, rasiale sau religioase. Acest caz a putut fi identificat datorită unui student al acestei şcoli, care a publicat un videoclip, prezentînd comportamentul inacceptabil al acestui profesor Numele şi denumirea instituţiei de învăţămînt în care a avut loc acest lucru — ataşăm suplimentar. La rîndul său, Garda Tînără a Partidului Socialiştilor face apel către ministrul al educaţiei, Maia Sandu, solicitînd organizarea unei investigaţii privind evenimentele care au loc în videoclipul în cauză, precum şi, în cazul confirmării — suspendarea imediată a activităţii didactice a acestui profesor, cu investigarea ulterioară pînă la instanţa de jucedată.

Garda Tînără a Partidului Socialiştilor consideră drept inadmisibilă orice manifestare a naţionalismului şi a unionismului în Republica Moldova. Organizaţia noastră în mod repetat s-a exprimat contra introducerii obiectului Istoria românilor în instituţiile de învăţămînt din ţară, de repetate ori am apelat către Parlament şi guvernarea actuală în vederea interzicerii a oricăror mişcări, organizaţii şi partide, care împărtăşesc ideile şi lozincele unioniste. Garda Tînără a Partidului Socialiştilor consideră că persoanele, asemenea profesorului din videoclipul publicat trevuie pedepsiţi în modul cel mai strict, deoarece acţiunile lor în cadrul instituţiilor de învăţămînt din ţara noastră — prezintă pericol direct pentru viitorul Republicii Moldova.

Sursa: gardatinara.md

Garda Tînără propune rezolvarea problemelor tineretului Igor Dodon a înmînat carnete de partid la 23 de membri noi din sectorul Rîşcani al capitalei