Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Preşedinţia să înţeleagă — reforma nu e sinonim cu protecţionismul

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 decembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Eu nu ştiu în ce măsură cei de la Preşedinţie se pricep la modernizarea unei televiziuni, în baza template-urilor, însă ieri m-am convins că la modernizarea ţării ei nu se pricep deloc.

Chiar dacă ieri a fost ajunul alegerii directorului Televiziunii Publice Moldova 1, purtătorul de cuvînt al preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a găsit timp pentru a veni cu o replică neinspirată la o declaraţie a socialiştilor.

Amintesc că socialiştii l-au acuzat pe preşedintele Timofti de protecţionism în raport cu foştii săi colegi de breaslă, deoarece acesta insistă să majoreze în mod considerabil şi preferinţial salariul judecătorilor.

Noi considerăm că preşedintele Timofti profită de funcţia sa înaltă pentru a-i proteja pe foştii săi colegi.

Prin purtătorul său de cuvînt, Timofti ne-a anunţat că aşa înţelege el reforma şi modernizarea. Nu ştiam că în vocabularul preşedinţiei protecţionismul este sinonim cu reforma.

Socialiştii înţeleg reforma şi modernizarea cu totul altfel. Mai întîi de toate, trebuie să existe un echilibru în procesul de majorare a salariilor şi pensiilor, iar dacă şi există vreo prioritizare, această prioritizare trebuie să fie în favoarea păturilor social-vulnerabile. Trebuie reformată calitatea vieţii oamenilor, nu instituţiile favorite ale unor sau altor guvernanţi.

Salariile trebuie majorate la toate categoriile de lucrători în mod egal. Aceasta este poziţia socialiştilor în această privinţă. Iar cît priveşte modernizarea ţării, i-am trimis preşedintelui Timofti programul cu soluţii alternative a socialiştilor. Îi recomand să-l citească atent şi poate va înţelege care sunt vectorii unei modernizări.

Sursa: dodon.md

Socialiştii îl acuză pe preşedintele Timofti de protecţionism Scrisoarea adresată Preşedintelui Timofti