Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Ceea ce se întîmplă astăzi în politică se numeste bardac şi lipsă de bun simţ

|versiune pentru tipar||
PSRM / 23 ianuarie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Noi cu toţii trăim astăzi iarăşi o situaţie de mare ipocrizie politică.

Tot aşa cum moartea lui Valeriu Boboc pe 7 aprilie a fost o tragedie socială, dar un cadou politic pentru extrema liberală, aşa astăzi moartea lui Sorin Paciu, fiind o tragedie, a devenit un cadou politic pentru unele forţe politice, inclusiv pentru extrema comunistă de această dată.

Se fac jocuri şi combinaţii politice murdare în jurul tragediei de la Pădurea Domnească. Şi aceste jocuri trezesc un mare dezgust. Prin ceea ce fac cei din AIE şi cei din PCRM, a fost definitiv compromisă clasa politică. Ceea ce se intimplă astăzi în politică se numeşte bardac şi lipsă de bun simţ.

Cazul legat de Padurea Domnească trebuie să fie investigat de comisia parlamentară de anchetă şi să fie în vizorul observatorilor externi. Cei vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi, indiferent de rangul lor. Asta este evident.

Dar nu este corect din punct de vedere moral să se scoată din asta dividende politice.

In aceste circumstanţe politice, noi vedem cum unii politicieni se razboiesc cu alţi politicieni, fără a lua în considerare partea morală a lucrurilor şi consecinţele acestor lupte de ambiţii.

Noi am declarat că unul din scopurile socialiştilor este asigurarea stabilităţii sociale în Republica Moldova. Acesta a fost motivul alegerii preşedintelui — să oferim un cadru de stabilitate politică pentru dezvoltarea economică. Însă guvernarea şi-a demonstrat incapacitatea. În ţară lucrurile merg din prost în mai prost, iar ţariocii îşi măsoară ambiţiile inflamate.

Aceasta se numeşte neruşinare şi iresponsabilitate. Şi noi vedem că finalitatea actiunilor din aceste zile este declanşarea alegerilor anticipate.

Noi inţelegem că PCRM vrea alegeri anticipate cu orice preţ, noi inţelegem că PD şi PLDM vor să se compromită reciproc, pentru a obţine dividende electorale. Dar ce obţine societatea de la aceste jocuri, ce obtine societatea de la acest bardac? Nimic.

Noi, socialiştii, nu vom face jocurile nimănui şi la show-urile politice nu participăm. Noi avem agenda noastră politică. Şi agenda noastră politică este orientată spre stabilitatea socială şi bunăstarea economică reală, şi nu va depinde nici de jocurile PCRM, nici de intrigile din AIE.

In zilele apropiate vom veni cu poziţia socialiştilor faţă de procesele care se produc în Parlament. Însă de pe acum vă putem declara că socialiştii se disociază de acţiunile tuturor celorlalte fracţiuni parlamentare şi următoarele noastre decizii vor confirma în mod clar această poziţie.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii apără drepturile deţinătorilor de patente Igor Dodon s-a întîlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin