Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

La Moscova Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi au avut mai multe întrevederi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 29 ianuarie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Pe parcursul vizitei la Moscova, Igor Dodon, Preşedintele Partidului Socialiştilor dim Republica Moldova, Liderul grupului parlamentar al socialiştilor, şi Zinaida Greceanîi, Preşedintele Fracţiunii deputaţilor neafiliaţi din Parlamentul Republicii Moldova, au avut o serie de întrevederi cu oficali de rang înalt din cadrul Parlamentului şi Guvernului.

În cadrul discuţiei cu Serghei Narîskin, Preşedintele Dumei de Stat, Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi au relatat despre situaţia politică si social-economică din Republica Moldova, avînd un schimb complex de opinii şi viziuni cu interlocutorul rus. Temele dezvoltării cooperării interparlamentare, precum şi de susţinere a proceselor euroasiatice, la fel nu au lipsit de pe agendă, care, toate împreună, subliniază importanţa parteneriatului strategic cu Federaţia Rusă. Serghei Narîşkin a ţinut să evidenţieze rolul consolidării de mai departe a relaţiilor multidimensioanle moldo-ruse, salutînd poziţiile deputaţilor moldoveni.

Cu Grigore Karasin, Prim-viceministrul afacerilor externe al Fedraţiei Ruse, au fost abordate subiecte ce ţin de raporturile diplomatice dintre Chişinău şi Moscova, în particular vizînd diferendul transnistrean. În acest context, Igor Dodon a reiterat poziţia PSRM vizavi de soluţionarea durabilă a conflictului de pe malurile Nistrului printr-un proces de federalizare, care, în opinia liderului socialist, va asigura pacea şi dezvoltarea atît în regiune, cît şi în republică per ansamblu.

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi au discutat şi cu Tatiana Valovaia, Ministrul direcţiilor integraţioniste şi macroeconomiei Euroasiatice, acest fapt înscrindu-se în şirul întrevederilor avute loc pînă acum. Astfel, partile s-au inteles asupra efectuării, în viitorul apropiat, a unui studiu sectorial aprofundat, care ar determina avantajele economice ale Republicii Moldova în procesele euroasiatice.

De menţionat că, la iniţiativa părţii moldoveneşti a fost format un grup mixt de experţi, care au purces deja la examinarea oportunităţilor proceselor integraţioniste euroasitice cu implicarea Republicii Moldova. Partea moldavă, condusă de către directorul Institului de Modernizare a Moldovei, Vladimir Golovatiuc, a întreprins, la sfirsitul anului trecut, prima vizită la colegii săi de la Moscova, stabilind un plan comun de actiuni de perspectiva.

Sursa: socialistii.md

Sportul — stil de viaţă! Igor Dodon solicită înaintarea candidaturii scriitorului Ion Druţă la premiul Nobel