Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Poziţia Partidului Socialiştilor din RM diferă de propunerile Partidului Liberal şi ale Partidului Comuniştilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 21 februarie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Mai multe mass-media au făcut publice afirmaţii precum că pentru demiterea Guvernului Filat se pronunţă trei partide — PSRM, PCRM şi PL.

În acest context ţinem să atenţionăm opinia publică asupra deosebirilor în poziţiile noastre.

Spre deosebire de PCRM şi PL, care se pronunţă cu solidaritate pentru demiterea Guvernului Filat, fără a face careva propuneri, Partidul Socialiştilor are o altă abordare. Esenţa acesteia a fost expusă de partidul nostru în cadrul conferinţei de presă din 19 februarie, 2013.

PSRM este de părerea că:

Prima variantă de ieşire din criză o poate constitui crearea unui Guvern tehnocrat, care va fi alcătuit din miniştri apartinici, selectaţi din mediul profesioniştilor, capabili să asigure funcţionarea mecanismelor de stat pînă la alegerile parlamentare ordinare.

Pentru noi este principial nu doar crearea unui astfel de Guvern, care ar putea găsi sprijin la toate partidele reprezentate în Parlament, cu excepţia PL, dar şi modificarea cardinală a politicii Guvernului.

În opinia noastră, un Guvern tehnocrat ar avea menirea să modifice în mod fundamental politica, punînd pe prim plan nu careva discuţii la general privind integrarea europeană, ci problemele ce ţin de protecţia socială a cetăţenilor, redresarea situaţiei în sectorul financiar, crearea locurilor de muncă, restabilirea parteneriatului strategic cu Rusia, inclusiv sub aspectul stabilirii unor relaţii de cooperare, dezvoltării raporturilor comercial-economice şi, în general, servirea intereselor Republicii Moldova, şi nu ale patronilor din străinătate.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon: “Sau guvern tehnocrat, sau alegeri anticipate” Partidul Socialiştilor îi transmite condoleanţe preşedintelui PSRM Igor Dodon în urma decesului tatălui acestuia