Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără educă tînăra generaţie

|versiune pentru tipar||
PSRM / 22 mai 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Activiştii Gărzii Tinere au organizat pentru elevii liceului teoretic “Dacia” un training de “Leadership şi carismă”. În cadrul activităţii reprezentantul Consiliului Coordonator al Gărzii Tinere, Iuri Vitneanschi, precum şi psihologul şi instructorul lecţiei de instruire, Serghei Sicicorez au identificat un număr mare de tineri care posedă calităţi şi aptitudini a unui lider.

Aripa tînără desfăşoară asemenea activităţi întru identificarea şi educarea unor noi cadre atît de necesari Republicii Moldova. Vor trece cîţiva ani şi actuala guvernare nu va mai fi la putere. În locul ei va veni o putere nouă — tînără, plină de forţă şi energie. Şi deja de pe acum tinerii gardişti educă în tînăra generaţie spiritul patriotismului şi sentimentul de devotament faţă de patrie, oferă o speranţă de viitor şi dorinţa de a rămîne în propria ţară.

În cadrul activităţii tinerii au bucurat organizatorii cu cunoştinţele sale vaste şi propriile opinii cu privire la tranziţia ţării noastre spre un nou nivel. Totuşi, avînd în vedere excesul de informaţii proaspete, elevilor le era dificil să-şi formuleze într-un mod constructiv răspunsul. De aceea, Garda Tînără, începînd cu săptămîna viitoare intenţionează să desfăşoare încă un ciclu de traininguri dedicate artei oratorice. Iar prima lecţie al acestui ciclu va include dezbateri, în care elevii vor pregăti propriile teme ale cuvîntărilor.

Menţionăm că aripa tînără a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organizat şi în trecut diverse activităţi pentru elevii liceului teoretic “Dacia”. Pentru Ziua Victoriei activiştii organizaţiei au organizat pentru aceşti elevi o deplasare în localitatea Şerpeni, unde liceenii s-au familiarizat cu istoria eroilor războiului căzuţi în acea localitate, depunînd în acelaşi timp flori la monument.

Iuri Vitneanschi, reprezentantul Consiliului Coordonator al Gărzii Tinere: “Scopul desfăşurării trainingului de leadership şi carismă este de oferi unor tineri demni un viitor demn în ţara noastră. Pentru ca tînăra generaţie să nu părăsească patria întru căutarea unor opţiuni mai bune este necesar de a oferi acestei generaţii posibilitatea de a găsi încrederea în sine şi o speranţă în faptul că ţara noastră Republica Moldova cu adevărat are nevoie de aceşti tineri”.

Sursa: gardatinara.md

Socialiştii vor abrogarea Legii cu privire la egalitatea de şanse Socialiştii au cerut stoparea estorcării banilor de la cetăţeni de către întreprinderile municipale