Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Cetăţenii semnează activ pentru demiterea lui Chirtoacă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 18 iulie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Campania “Chişinăul are nevoie de ALTCEVA”, lansată de Igor Dodon în această lună, şi-a demonstrat deja oportunitatea. Mii de cetăţeni depun semnături prin care confirmă că doresc demiterea lui Chirtoacă de la Primărie. În prezent, peste 11000 de semnături au fost deja colectate.

Astăzi, Igor Dodon, preşedintele Grupului de iniţiativă de organizare a referendumului de revocare din funcţie a Primarului General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă, Preşedinte al Partidului Socialiştilor din RM a susţinut o conferinţă de presă privind mersul campaniei “Chişinău are nevoie de ALTCEVA!” în cadrul căreia le-a mulţumit chişinăuienilor pentru interesul masiv faţă de această campanie şi susţinerea acordată.

Igor Dodon a menţionat faptul că în mai puţin de o săptămînă de la lansarea Campaniei, în cele cinci corturi amplasate în cinci sectoare ale capitalei, au fost colectate peste 11000 de semnături “pentru referendum”, “împotriva primarului Chirtoacă”. Astfel, potrivit lui Igor Dodon, efectele de la această acţiune întrec toate aşteptările.

Liderul socialiştilor a adăugat că în zilele următoare în Chişinău vor mai apărea cinci corturi unde cetăţenii vor putea să semneze. De asemenea, începînd cu săptămîna viitoare, voluntarii vor merge cu listele de semnături în curţile oamenilor, unde, pe lîngă dialogul cu cetăţenii vor efectua şi paşaportizarea problemelor din fiecare curte a mun. Chişinău.

Preşedintele Grupului de iniţiativă a specificat că toate semnăturile colectate vor fi prezentate Consiliului Municipal Chişinău, instanţelor de judecată ca un argument al faptului că locuitorii Chişinăului sunt nemulţumiţi de situaţia gravă din oraş şi doresc organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Chirtoacă, de asemenea acestea vor fi prezentate plenului Parlamentului ca argument pentru modificarea legislaţiei cu privire la administraţia publică locală.

Igor Dodon a criticat dur activitatea Primarului de Chişinău, menţionănd că în timp ce Chirtoacă bea ceai cu Băsescu, zeci de ilegalităţi se comit în Chişinău sub forma distrugerii terenurilor de joacă pentru copii, construcţii ilegale etc.

Amintim că la 5 iulie, a fost lansată Campania “Chişinăul are nevoie de ALTCEVA!” de colectare a semnăturilor “Pentru Referendum”, “împotriva Primarului Dorin Chirtoacă”, care vor fi prezentate în mai multe instanţe.

Toate informaţiile despre Campania “Chişinăul are nevoie de Altceva!” pot fi găsite pe site-ul www.demisia.md, precum şi la linia ferbinte 022–855–853

Sursa: socialistii.md

PSRM condamnă amestecul lui Băsescu în politica internă a Republicii Moldova Numărul socialiştilor în Republica Moldova creşte