Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM cere anularea deciziilor Consiliului Municipal Chişinău, care au prejudiciat bugetul capitalei

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 septembrie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova condamnă cu toată vehemenţa deciziile adoptate prin votul comun al consilierilor municipali din partea Partidului Comuniştilor şi Partidului Liberal, în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Municipal Chişinău, din 5 septembrie curent.

Astfel, în rezultatul unei înţelegeri dintre cele două formaţiuni, a fost distribuită o suprafaţă cumulativă de peste 30 hectare de pămînt din rezervele municipale. În unele cazuri, terenurile distribuite au revenit unor companii comerciale şi societăţi obşteşti, administrate de consilieri reprezentînd cele două partide menţionate, ceea ce reprezintă un evident conflict de interese.

Această partajare a rezervelor funciare din patrimoniul municipiului Chişinău, precum şi a clădirilor care au fost date în arendă la preţuri simbolice, datorită voturilor liberalilor şi comuniştilor, se repetă în modul cel mai obraznic în cadrul ultimelor cîteva şedinţe ale Consiliului Municipal. Este suficient să ne amintim despre alocarea unui oficiu pentru Dorin Chirtoacă şi partidul său, pentru care a votat întreaga fracţiune comunistă.

În urma unor decizii netransparente, au fost cauzate prejudicii substanţiale bugetului municipal. Faptele enunţate indică asupra motivelor refuzului comuniştilor de a sprijini referendumul pentru demiterea Primarului General, Dorin Chirtoacă, iniţiat de chişinăuieni împreună cu Partidul Socialiştilor. Totodată, în majoritatea raioanelor republicii, unde comuniştii sînt la conducere sau fac parte din coaliţia de conducere, la nivelul autorităţilor publice locale, astfel de decizii sînt adoptate în mod regulat.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova va aplica toate modalităţile legale pentru protejarea intereselor chişinăuienilor şi va solicita implicarea Comisiei Naţionale pentru Integritate, cerînd aprecierea proiectelor deciziilor Consiliului Municipal Chişinău din 5 septembrie la compartimentul conflict de interese. Totodată, socialiştii se vor adresa către Cancelaria de Stat, în calitate de autoritate abilitată cu dreptul de supraveghere a activităţii autorităţilor publice locale, care va trebui să solicite anularea deciziilor din cadrul şedinţei respective a Consiliului Municipal Chişinău, care au prejudiciat bugetul capitalei.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii vor transmite cărţi ale Patriarhului Kiril, traduse în limba moldovenească, în toate şcolile şi bisericile din Moldova PSRM condamnă furtul proprietăţilor de stat şi cere (promite) naţionalizarea activelor înstrăinate