Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au plantat puieţi în parcul “La izvor” din sectorul Buiucani

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 octombrie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi activişti din cadrul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova şi aripei de tineret “Garda Tînără” au plantat puieţi de arţar, tei şi nuci în parcul “La izvor” din sectorul Buiucani, cu prilejul Zilei Naţionale a Înverzirii Plaiului.

Igor Dodon, liderul partidului, prezent la manifestare împreună cu fiul său Bogdan, a salutat faptul că deja a devenit o tradiţie bună pentru activiştii din PSRM să se întrunească de Ziua Naţională a Înverzirii Plaiului pentru a participa la acţiunile de plantare a copacilor. Astfel, deja doi ani socialiştii au amenajat şi plantat puieţi în parcul de pe str. Vadul-lui-Vodă din capitală.

În anul curent s-a decis să fie înverzită o porţiune din parcul forestier “La Izvor”, deoarece în locul dat socialiştii, la solicitarea locatarilor blocurilor din preajmă, au reuşit să stopeze defrişarea copacilor şi construcţia unui bloc de locuit cu multe etaje.

Potrivit lui Dodon, socialiştii vor continua lupta pentru spaţiile verzi din capitală şi împotriva construcţiilor neautorizate.

Amintim, că pe acest teritoriu în luna mai curent au fost defrişaţi mai mulţi copaci şi pregătit terenul pentru demararea unei construcţii. La solicitarea locuitorilor din preajmă, socialiştii s-au deplasat la faţa locului şi au depistat că terenul este luat în arendă de către Valeriu Climenco, ex-consilier municipal, care a prezentat un set de documente ce ar permite construcţia în această zonă forestieră a unui bloc cu mai multe etaje. Graţie eforturilor socialiştilor, construcţia a fost stopată.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii cer consiliului municipal Chişinău să susţină iniţiativa PSRM de demisie a Primarului General prin referendum Comunicat informativ: Partidul socialiştilor nu l-a împuternicit pe I.Dodon la aventură