Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon şi Ion Ceban s-au întîlnit cu Valerii Alexeev, preşedintele Fundaţiei Internaţionale pentru unitatea popoarelor ortodoxe

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 ianuarie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, deputaţii socialişti Igor Dodon şi Ion Ceban s-au întîlnit cu profesorul rus Valerii Alexeev, preşedintele Fundaţiei Internaţionale pentru unitatea popoarelor ortodoxe, aflat într-o vizită la Chişinău.

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii privind viaţa social-politică din Moldova.

Igor Dodon a menţionat rolul important pe care îl are Biserica ortodoxă în Republica Moldova şi necesitatea consolidării societăţii în baza principiilor şi valorilor creştine, extrem de actuale pentru societatea modernă.

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din RM a criticat dur acţiunile şi declaraţiile guvernării îndreptate împotriva Mitropoliei Moldovei, tentativelor de dezbinare a bisericii şi enoriaşilor din ţara noastră prin adoptarea unor legi şi politici care contravin valorilor şi principiilor creştine, cea mai scandaloasă fiind Legea cu privire la egalitatea de şanse, lege care acordă drepturi suplimentare minorităţilor sexuale şi permite propaganda homosexualităţii, inclusiv printre minori.

Igor Dodon a specificat că PSRM este singurul partid ce pledează pentru anularea integrală a acestei legi şi reîntroducerea unor pedepse aspre pentru propaganda homosexualităţii. În context liderul Partidului Socialiştilor a remarcat că din toate partidele din Moldova, doar PSRM a propus un program complex de dezvoltare a familiei şi protecţiei copilulului pentru o perioadă de 15 ani.

În alt cotext socialiştii au criticat dur retorica antirusească a actualei guvernări, care a avut consecinţe negative pentru moldoveni. Este vorba despre embargoul la vin, interdicţii pentru migranţi, etc. “Acest lucru nu poate fi tolerat în continuare, iar bunele relaţii trebuie relansate, or, pentru aceasta trebuie să existe voinţa politică a guvernării de la Chişinău”, a specificat preşedintele PSRM, menţionînd că PSRM este unica formaţiune politică în documentele de program ale căreia este expres specificată integrarea în instituţiile şi structurile din est — Uniunea Vamală şi Uniunea Euro-Asiatică.

“Transformarea Moldovei într-o ţară puternică, modernă şi economic dezvoltată poate fi realizată doar alături de Federaţia Rusă şi socialiştii vor depune toate eforturile în această direcţie”, a concluzionat Dodon.

Profesorul Alexeev a mulţumit pentru informaţia amplă prezentată şi în special pentru suportul acordat de PSRM filialei locale a Fundaţiei.

În final, părţile au convenit asupra consolidării relaţiilor de colaborare, precum şi asupra participării la numeroasele evenimente, organizate de Fundaţie la nivel local şi internaţional.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon, însoţit de activiştii PSRM şi ai mişcării de tineret “Garda Tînără” au depus flori la monumetul lui Mihai Eminescu Socialiştii sprijină Referendumul din Găgăuzia şi organizează un miting de susţinere la Comrat