Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon, însoţit de activiştii PSRM şi ai mişcării de tineret “Garda Tînără” au depus flori la monumetul lui Mihai Eminescu

|versiune pentru tipar||
PSRM / 15 ianuarie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, Igor Dodon, deputat în Parlamentul RM, preşedintele Partidului Socilaiştilor din Moldova alături de mai mulţi membri de partid şi tineri, reprezentanţi ai aripei de tineret a PSRM “Garda Tînără” au depus flori la monumentul marelui poet din Aleea Clasicilor din Chişinău.

Cu acest prilej Igor Dodon a declarat că Eminescu este poetul eternităţii, opera căruia rămăne actuală în toate timpurile. “Eminescu nu ne dezbină, ci ne consolidează. Prin opera sa Mihai Eminescu a criticat dur metehnele societăţii şi a fost un luptător crunt pentru adevăr.

Cît de actuale rămîn a fi versurile din Scrisoarea a III a lui Eminescu:

Cum nu vii tu Ţepeş doamne, ca punînd mîna pe ei,
Să-i imparţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Noi, socialiştii împărtăşim multe dintre convingerile marelui poet şi optăm pentru păstrarea valorilor neamului nostru”, a spus Igor Dodon.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon: Guvernarea actuală are alergie faţă de critică Igor Dodon şi Ion Ceban s-au întîlnit cu Valerii Alexeev, preşedintele Fundaţiei Internaţionale pentru unitatea popoarelor ortodoxe