Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii continuă protestele în faţa Primăriei mun. Chişinău, indignaţi de politica în domeniul activităţii S.A. “Termocom”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 27 ianuarie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deja a treia săptămînă la rînd membrii şi susţinătorii PSRM organizează acţiuni de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău solicitînd consiliului municipal să constituie o comisie de anchetă care să examineze activitatea S.A. “Termocom”, să revizuiască tariful la energia termică pentru consumatorul final, precum şi să examineze procedura de acordare a compensaţiilor la căldură pentru păturile social-vulnerabile. Astăzi în faţa primăriei au fost circa 150 de persoane.

Socialiştii au remarcat că situaţia în domeniul dat este una foarte dificilă care se agravează pe zi ce trece. Oamenii nu au capacitatea de a achita facturile pentru serviciile comunale, iar pensionarii şi alte persoane din categoria social-vulnerabilă, sînt deposedaţi de apartamente din aceste motive. În instanţele de judecată sînt deschise sute de dosare cu privire la încasarea forţată din contul cetăţenilor a datoriilor pentru plata energiei termice, datorii care s-au format din cauza imposibilităţii de plată a acestora. Deja au fost înregistrate cazuri cînd apartamentele au fost sechestrate în urma unor asemenea dosare, precum şi cazuri cînd persoanele au fost evacuate forţat din locuinţele sale fără acordarea unui alt spaţiu locativ.

În acest context socialiştii au menţionat că s-au adresat în organele de drept să elucideze cazurile respective.

Socialiştii au scandat “Nu majorării tarifelor!”, “Vinovaţii la răspundere!”, “Vrem dreptate!”

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au protestat împotriva tarifelor exagerate la energia termică, precum şi au criticat dur activitatea S.A. “Termocom” Socialiştii sînt indignaţi de “Jocurile speculative” care au loc pe piaţa valutară şi sunt indignaţi de poziţia pasivă a autorităţilor în acest sens