Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au protestat împotriva tarifelor exagerate la energia termică, precum şi au criticat dur activitatea S.A. “Termocom”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 20 ianuarie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mult de 100 de persoane-membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău în cadrul căreia s-au pronunţat împotriva tarifelor exagerate la energia termică, inclusiv a costului ridicat pentru tranzitul energiei termice în cazul persoanelor care dispun de încălzire autonomă.

Socialiştii au protestat împotriva sistemului inechitabil de distibuire a compensaţiilor sociale, care este unul discriminatoriu şi birocratic, împotriva activităţii unor întreprinderi municipale şi în special “Termocom” care prestează servicii ce nu corespund condiţiilor tehnice.

Socialiştii au transmis Primarului General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă şi consiliului municipal Chişinău două demersuri prin care au solicitat crearea de urgenţă a unei comisii speciale care să examineze activitatea S.A. “Termocom”, să revizuiască tariful la energia termică pentru consumatorul final, precum şi să examnieze procedura de acordare a compensaţiilor la căldură pentru păturile social-vulnerabile.

“Chirtoacă practic a furat ajutoarele sociale de la peste 150 000 de chişinăuieni. Dacă în anii 2007–2008 de compensaţii au beneficiat circa 180 mii cetăţeni — în 2013 doar 17 mii de persoane nevoiaşe au primit aceste compensaţii”, a menţionat Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM

De asemenea, socialiştii au cerut convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a consiliului municipal, în cadrul căreia să fie examinate subiectele menţionate mai sus.

Ion Ceban, membru PSRM, deputat în Parlamentul RM, a menţionat că “Partidul Socialiştilor reprezentat de consilierii săi municipali este gata să prezinte un set de propuneri la toate subiectele enunţate. Considerăm important ca aceste dezbateri să fie realizate cu participarea societăţii civile şi anunţate public cu cel puţin trei zile înainte”.

Socialiştii au scandat “Nu majorării tarifelor!”, “Vinovaţii la răspundere!”, “Vrem dreptate!”

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au organizat la Comrat un miting în susţinerea desfăşurării referendumului din Găgăuzia Socialiştii continuă protestele în faţa Primăriei mun. Chişinău, indignaţi de politica în domeniul activităţii S.A. “Termocom”