Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au înregistrat observatori şi vor delega zeci de persoane în Găgăuzia care vor monitoriza Referendumul

|versiune pentru tipar||
PSRM / 31 ianuarie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova este singurul partid care a susţinut în mod oficial iniţiativa de organizare a Referendumului din Găgăuzia şi singurul partid, în documentele de program ale căruia este expres menţionată orientarea spre est — Uniunea Vamală, a vectorului politicii externe a RM. În acest context, Partidul Socialiştilor consideră că un asemenea referendum trebuie să aibă loc la scară naţională.

Deşi autorităţile Republicii Moldova au încercat să împiedice desfăşurarea referendumului prin diverse metode: juridice, economice, financiare, plebiscitul din 2 februarie va avea loc.

În vederea desfăşurării referendumului în conformitate cu toate practicile şi standardele internaţionale, PSRM a înregistrat zeci de observatori la Comisia Electorală din Comrat, iar mai mulţi membri de partid, alături de deputaţii PSRM se vor afla la Comrat în vederea monitorizării şi acordării sprijinului necesar pentru buna desfăşurare a referendumului.

PSRM reiterează faptul că actuala conducere are frică de consecinţele politice ale acestui referendum, faţă de voinţa poporului. Din aceste motive este important ca acest plebiscit să se desfăşoare în conformitate cu bunele practici existente în domeniu.

Sursa: socialistii.md

Bugetul antisocial al Chişinăului a fost adoptat de către liberali şi comunişti de comun acord Guvernarea continuă represiunile împotriva adepţilor Uniunii Vamale