Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Guvernarea continuă represiunile împotriva adepţilor Uniunii Vamale

|versiune pentru tipar||
PSRM / 1 februarie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Piotr Puşcari, consilier orăşenesc din partea Partidului Socialiştilor în Basarabeasca, împreună cu şase activişti ai partidului şi ai aripii de tineret a acestuia, au fost reţinuţi ieri ziua, în plină stradă în timp ce distribuiau ziarul de partid şi foi volante-invitaţii pentru participare la adunarea cetăţenilor întru susţinerea referendumului consultativ privind aderarea la Uniunea Vamală, preconizat pentru 2 februarie.

Pentru aceeaşi zi, la Basarabeasca, era planificată şi adunarea cetăţenilor. La acţiunea de reţinere au participat peste 20 de colaboratori ai comisariatului de poliţie local. O jumătate de zi, fără explicaţii privind legalitatea arestului, oamenii au fost ţinuţi în sectorul de poliţie, lipsiţi de posibilitatea de a lua contact cu avocaţii sau oricare alţi reprezentanţi.

Comentînd acest caz extraordinar, Piotr Puşcari, a declarat că “cele întîmplate sînt o confirmare în plus a faptului, că guvernarea se teme de referendumul din Găgăuzia, făcînd tot posibilul pentru a-l zădărnici. Amintiţi-vă de informaţia, difuzată în ajun, despre blocarea observatorilor ruşi la frontieră. Este evident că, pentru guvernare, urmările politice ale manifestării voinţei poporului vor fi lamentabile, deoarece cei de la conducere îşi dau prea bine seama că poporul are o opinie absolut diferită în majoritatea problemelor. În primul rînd, această constatare ţine de problema privind vectorul extern de dezvoltare a Moldovei”.

Conducerea PSRM îşi exprimă profunda indignare vizavi de incidentul dat, calificîndu-l drept act de represiune politică, absolut inadmisibil într-un stat modern de drept.

Vă amintim că, anterior, socialiştii şi-au declarat tot sprijinul pentru desfăşurarea, pe teritoriul UTA Găgăuzia, a referendumului consultativ privind Uniunea Vamală, delegînd şi un grup de activişti, care au fost înregistraţi în calitate de observatori în ziua plebiscitului.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au înregistrat observatori şi vor delega zeci de persoane în Găgăuzia care vor monitoriza Referendumul Socialiştii vin cu iniţiativa organizării referendumurilor consultative privind aderarea la UV în toate raioanele şi municipiile ţării