Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii vor majorarea pensiilor cu 20 la sută şi revenirea la compensaţiile nominative

|versiune pentru tipar||
PSRM / 2 aprilie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi activişti din cadrul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, pensionari şi susţinători ai PSRM au venit în faţa Ministerului Agriculturii pentru a-şi exprima dezacordul cu politicile promovate de actuala guvernare în domeniul sistemului de pensionare şi de acordare a compensaţiilor nominative.

Protestatarii s-au arătat indignaţi de majorarea de ieri cu 6,45 % a pensiilor în timp ce tarifele şi preţurile la majoritatea produselor de prima necesitate au crescut cu circa 15–20 la sută şi mai mult. Socialiştii au solicitat indexarea pensiilor cu 20 la sută.

Socialiştii au insistat ca proiectele de lege în domeniul sistemului de pensionare, elaborate de socialişti să fie incluse în regim de urgenţă pe ordinea de zi a Parlamentului şi să fie aprobate în cel mai scurt timp.

Potrivit socialiştilor, proectele de lege menţionate prevăd:

De asemenea Socialiştii au cerut întoarcerea compensaţiilor nominative la peste jumătate million de beneficiari, care au fost ridicate în ultimii patru ani.

Vlad Batrîncea, secretarul executive al PSRM a menţionat: “Aducem aminte guvernării că au venit cu mai multe promisiuni electorale printre care pensile de 250 euro, indemnizaţiile sociale de sute de euro, ajutor la naşterea copilului de 10 mii lei ş.a. În realitate această Guvernare timp de 5 ani realizează politici antisociale, îndreptate împotriva oamenilor. Toate promisiunile lor le catalogăm drept minciună. În aceşti ani guvernarea perdut toată încrederea din partea societăţii şi merită o demisie ruşinoasă”.

Protestatarii au scandat: “Jos Buliga”, “Nu genocidului!”, “Cerem majorarea pensiilor!”, “Nu pensiilor mizere!”, “Întoarceţi compensaţiile nominative!” etc.

Sursa: socialistii.md

A fost lansat spotul campaniei “Moldova — moldoveni — moldovenesc” Guvernul Leancă provoacă destrămarea Republicii Moldova