Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii propun ca medicii şi pedagogii să devină funcţionari publici

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 aprilie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Ion Ceban, deputat PSRM în Parlamentul RM a declarat astăzi în cadrul unui briefing că socialiştii au înregistrat un proiect de lege prin care se propune acordarea pedagogilor şi medicilor a statutului de funcţionar public.

Potrivit lui Ion Ceban, modificările propuse prin proiectul de lege vor înlătura deficienţele existente din sistemul actual de salarizare a medicilor şi profesorilor şi le va asigura o creştere de 30–50% a salariilor, începînd cu salariul minim de 3400 lei. Concomitent vor fi create condiţiile materiale necesare pentru realizarea eficientă a obligaţiunilor de servicu, creşterea calităţii serviciilor oferite de acestre categorii de persoane, va fi creată motivaţia necesară pentru atragerea şi menţinerea în serviciu a tinerilor specialişti, consolidarea potenţialului şi sporirea profesionalismului medicilor şi profesorilor care în final va duce la creşterea performanţei generaţiilor tinere.

“Responsabilitatea pedagogilor, care educă generaţii tinere şi a medicilor, responsabili pentru viaţa aomenilor este mult mai mare decît cea a funcţionarilor publici, respectiv şi remunerarea trebuie să fie echitabilă”, a subliniat Ion Ceban.

Mai mulţi deputaţi din alte fracţiuni parlamentare şi-au exprimat disponibilitatea de a vota acest proiect de lege.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon efectuează o vizită de lucru la Sankt-Petersburg Moldova îşi va reorienta vectorul politic