Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii renunţă la întrevederea cu oficialii UE şi NATO

|versiune pentru tipar||
PSRM / 13 mai 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În ultimii 5 ani, situaţia social-economică din Moldova s-a agravat substanţial. Tot mai mulţi oameni ajung sub limita sărăciei, tot mai mulţi cetăţeni părăsesc definitiv Moldova. În organele de drept, justiţie, organele administraţiei publice locale din Moldova înfloreşte corupţia. Granturile, creditele şi alt suport financiar din partea partenerilor străini se duc sistematic pe apa Sîmbetei, acest moment fiind ignorat de Europa şi SUA în pofida mai multor cazuri care au fost date publicităţii.

Actualmente, Moldova se află în pragul unui conflict interetnic, inclusiv din cauza politicii negîndite a aşa zisei guvernări pro-europene, stimulate de oficialii din Europa şi SUA. În ultimii ani nu a fost înregistrat nici un progres în procesul de reunificare a ţării, adică lipsesc soluţii pentru rezolvarea definitivă a conflictului transnistrean. Moldova este mînată lent spre dezmembrare, fiind pregătită pentru dispariţie ca subiect de statalitate.

Are loc o ignorare sistematică a aşa ziselor Standarde europene de drept, democraţie şi promovare a statului de drept. Opinia poporului, confirmată de toate sondajele de opinie, este totalmente ignorată de guvernare, cea din urmă promovînd o politică antisocială, cu acordul tacit deplin din partea oficialilor europeni. Nimeni nu este dispus să ia în considerare opinia poporului faţă de vectorul de dezvoltare al ţării. Despre cea mai democratică modalitate de a cunoaşte voinţa poporului, şi anume referendumul, nu-şi aminteşte nici aşa zisa guvernare pro-europeană, nici patronii acesteia de la Bruxelles şi Strasbourg.

Vizita de trei zile a unuia dintre conducătorii Alianţei Nord-Atlantice (NATO) în Moldova, stat-neutru conform Constituţiei, în contextul situaţiei dificile din Ucraina, este, cel puţin, nepotrivit.

Reieşind din factorii enunţaţi, PSRM declară că deputaţii-socialişti, în semn de protest, nu vor participa la întrevederea parlamentarilor moldoveni cu oficialii nord-atlantici în timpul vizitei celor din urmă în Moldova.

Plus la aceasta, PSRM condamnă în modul cel mai categoric vizita înaltului oficial al NATO şi nu aşteaptă de la vizita în Moldova a Preşedintelui Consiliului European careva rezultate semnificative pentru ţara noastră. PSRM este de părere că unicul rezultat corect al vizitei lui Herman Van Rompuy ar fi indicaţia clară la adresa guvernării moldoveneşti de a organiza un referendum naţional privitor la vectorul de dezvoltare al Moldovei şi amînarea semnării oricăror documente cu UE pînă la momentul desfăşurării alegerilor parlamentare.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii propun măsuri concrete pentru a evita colapsul Republicii Moldova Socialiştii au înregistrat proiecte de lege privind opoziţia parlamentară şi răspunderea materială a procurorilor, judecătorilor şi altor persoane cu funcţie de răspundere