Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii optează pentru interzicerea dublei cetăţenii pentru persoanele din organele de conducere a ţării

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 iunie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, deputaţii socialişti au înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care se interzice deţinerea dublei cetăţenii de către deputaţii şi funcţionarii de rang înalt. În acest scop se propune modifcarea a mai multe acte legislative.

Igor Dodon, liderul PSRM a menţionat în cadrul unui briefing la acest subiect că socialişltii îşi asumă angajamentul că în lista candidaţilor PSRM la fotoliu de deputat vor fi doar cetăţeni ai Republicii Moldova. Potrivit lui, socialiştii îndeamnă şi alte partide care se declară pentru statalitatea RM să urmeze exemplul socialiştilor.

“Vom vedea cît de repede va ajunge acest proiect pe ordine de zi şi vom vedea adevărata faţă a comuniştilor şi a democraţilor. Menţionez că astăzi comuniştii n-au susţinut proiectele socialiştilor propuse pentru ordinea de zi: de tragere la răspundere materială a procurorilor şi judecătorilor, precum şi proiectul de lege cu privire la opoziţie”, a subliniat Dodon.

Sursa: socialistii.md

Valeri Alexeev şi Igor Dodon au discutat chestiuni legate de Conferinţa cu privire la Ortodoxie, care va avea loc la Chişinău Discursul preşedintelui PSRM Igor Dodon în cadrul Conferinţei Internaţionale “Republica Moldova şi perspectivele ei integraţioniste: Uniunea Vamală sau Uniunea Europeană”