Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Zinaida Greceanîi a formulat cerinţele socialiştilor faţă de Preşedintele RM

|versiune pentru tipar||
PSRM / 23 decembrie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Despre necesitatea convocării în regim de urgenţă a şedinţei Parlamentului pentru rezolvarea problemelor care au apărut în ultima perioadă în Moldova, a vorbit astăzi Zinaida Greceanîi, viitorul preşedinte al fracţiunii PSRM în organul Legislativ, în cadrul întrevederii preşedintelui Nicolae Timofti cu liderii partidelor care au acces în Parlamentul RM.

Greceanîi a menţionat că potrivit opiniei socialiştilor, întrevederea este întîrziată. Situaţia în ţară s-a complicat în toate domeniile: politic, social, economic, iar Partidul Socialiştilor şi pînă la validarea mandatelor de către CC, dar şi după aceasta a vorbit despre necesitatea convocării în regim de urgenţă a şedinţei Parlamentului nou ales.

“Există necesitatea examinării unui şir de subiecte, dar şi probleme care au apărut în ultima perioadă de timp şi în primul rind este vorba despre bugetul public naţional pentru anul 2015, politica bugetar fiscală pentru anul 2015, achitarea plăţilor sociale, în special adaosurilor la pensii, îndemnizaţiilor pentru perioada rece a anului, situaţia din agricultură şi compensaţiile limitate oferite de guvern.

De asemenea ne-am adresat în repetate rînduri instituţiei pe care o conduceţi să convocaţi în regim de urgenţă Consiliul Suprem de Securitate în problema situaţiei din sectorul financiar-bancar din ţară, în special în contextul celor ce se întîmplă la Banca de Economii, Banca Socială şi altele”, a precizat Greceanîi.

De asemenea, potrivit Zinaidei Greceanîi, PSRM consideră că lucrările Parlamentului trebuie să se desfăşoare fără ca legiuitorii să plece în vacanţă, deoarece actualii deputaţi nu au acest drept din punct de vedere moral. Sînt multiple probleme acumulate, pe lîngă cele menţionate mai sus care trebuie examinate şi soluţionate.

Totodată, liderul socialiştilor a reiterat că PSRM se va afla într-o opoziţie dură faţă de actuala guvernare. În acelaşi timp socialiştii sunt disponibili să ofere expertiza şi documentele lor pentru depăşirea crizei economice şi sociale din ţară. Este vorba şi de iniţiative cu caracter social şi cele economice, inclusiv în ceea ce priveşte legea bugetului şi alte acte normative importante pentru ţară.

“Nu pretindem asupra drepturilor de autor. Problemele oamenilor trebuie rezolvate aici şi acum”, a menţionat Greaceanîi.

Sursa: socialistii.md

Cu prilejul marcării aniversării a 70-a a victoriei asupra fascismului socialiştii cer declararea anului 2015 “Anul Marii Victorii” Igor Dodon — cel mai bun manager de campanie!