Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Fracţiunea Partidului Socialiştilor s-a întîlnit la Moscova cu Serghei Narîşkin

|versiune pentru tipar||
PSRM / 29 ianuarie 2015 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, fracţiunea parlamentară a PSRM în componenţă deplină s-a întîlnit la Moscova cu Serghei Narîşkin, Preşedintele Dumei de Stat a FR.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie mai multe aspecte legate de colaborarea dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, situaţia economică şi social-politică din regiune, perspectivele dezvoltării relaţiilor moldo-ruse ş.a.

În mod special au fost examinate instrumentele de colaborare dintre Partidul Socialiştilor şi Duma de Stat a FR pe viitor. Serghei Narîşkin a reiterat faptul că parlamentarii ruşi văd în Partidul Socialiştilor din Moldova un partener de încredere, fiind apreciată autoritatea formaţiunii în rîndul cetăţenilor şi influenţa acesteia în societate.

Totodată oficialul rus a menţionat că partenerul principal cu care vor fi purtate negocieri de relansare a exportului produselor moldoveneşti pe piaţa rusă va fi comisia parlamentară agricultură şi industrie alimentară, unde PSRM deţine preşedinţia.

Un alt subiect al discuţiilor s-a axat pe stabilirea unor raporturi de cooperare eficiente dintre PSRM şi Duma de Stat în diverse structuri internaţionale cum ar fi OSCE, Asambleia Parlamentară a Consiliului Europei ş.a.

În alt context Preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin şi liderul Partidului Socialiştilor din RM, Igor Dodon au subliniat importanţa celebrării în comun a celor 70 de ani de la Victorie şi combaterea încercărilor de a rescrie istoria.

Amintim, că la invitaţia partidului “Spravedlivaia Rossia” cu care PSRM are stabilite relaţii strînse de colaborare, 25 de deputaţi din fracţiunea parlamentară a PSRM întreprind o vizită de lucru de două zile la Moscova. În premieră în istoria RM, o fracţiune parlamentară în componenţă deplină este invitată să viziteze legislativul din Rusia şi să participe la o şedinţă plenară a Dumei de Stat din FR.

Programul vizitei include o şedinţă comună în Duma de Stat a FR a fracţiunilor parlamentare a PSRM şi Partidului “Spravedlivaia Rossia”, întrevedere a deputaţilor socialişti cu preşedintele Dumei de Stat a FR Serghei Narîşkin, participarea socialiştilor la şedinţele pe grupe în comitetele de profil a Dumei de Stat, întrevederi cu înalţi oficiali de stat din Federaţia Rusă ş.a..

În cadrul vizitei vor fi purtate discuţii de consolidare a relaţiilor de colaborare pe diverse domenii, inclusiv problema privind reluarea exporturilor produselor moldoveneşti în FR, soluţionarea problemelor migraţionale.

Delegaţia moldovenească se va afla în capitala rusă pe data de 29 şi 30 ianuarie.

Sursa: socialistii.md

Fracţiunea Partidului Socialiştilor întreprinde o vizită de lucru la Moscova în componenţă deplină Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit la Moscova cu Leonid Sluţki şi Mihail Krotov