Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: De ce Filat nu-şi dă o palmă peste faţă?

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 martie 2015
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Fiecare campanie electorală din ultimii ani fost însoţită de o paradă a declaraţiilor şi a vizitelor din partea granzilor români şi occidentali în favoarea puterii de la Chişinău.

De la vicepreşedinţi ai SUA şi lideri europeni, până la diferiţi senatori şi propagandişti ai Unirii de la Bucureşti, toată această lume pestriţă a venit cu sfaturi, îndemnuri şi mai ales cu recomandări insistente despre cum şi încotro trebuie să meargă Republica Moldova şi cine trebuie să-i guverneze pe moldoveni.

Aproape fiecare european care a venit în Moldova s-a simţit dator să le dea din deget guvernanţilor liberali-democraţi şi să le amintească de “datoria sfîntă” de a menţine cursul integrării în UE.

Toate aceste mesaje, vizite şi solicitări au reprezentat o ingerinţă directă în afacerile interne ale unui stat suveran şi independent. Şi dacă va trebui, voi prezenta o listă a vizitelor în susţinerea eurounioniştilor din ultimii cinci ani.

Însă Filat & Co nu au îndrăznit să le spună boşilor din Occident niciun cuvinţel despre dreptul la libera alegere al moldovenilor. Din contră, Filat îl vedea pe fiecare occidental ca pe o icoană politică, lîngă care să pozeze şi să facă PR. Şi de la care să mai ceară nişte credite de milioane, pe care le vor întoarce viitoarele generaţii.

Adevărat se spune despre acei farisei şi ipocriţi care văd paiul din ochiul altora şi nu văd bîrna din propriul ochi. Aşa şi Filat, în ipocrizia lui şi din invidie verde, vede că unii politicieni moldoveni sunt apreciaţi si de cetatenii Republicii Moldova si în Rusia, dar nu vede că anume el este o slugă umilă a comisarilor europeni, care se închină la poarta cancelariilor străine şi execută orice ordin care vine de acolo.

Cu atît mai perfidă şi mai cinică este practica guvernanţilor de la Chişinău de a scoate din cursa electorală candidaţii incomozi. Au făcut asta cu Usatîi la alegerile parlamentare, deoarece au înţeles că partidele de stînga ar fi putut forma o coaliţie majoritară.

Acum, aceştia vor să o scoată din cursa electorală pe Irina Vlah, candidatul independent pentru funcţia de başcan al Găgăuziei. Candidaţii-marionetă ai oligarhilor nu au şanse de cîştig, unica lor şansă este să fie retrasă din luptă Irina Vlah. Iată de ce se inventează diferite motive, se caută nod în papură, sunt întocmite dosare în baza cărora Irina Vlah să fie scoasă din cursă.

Filat se plînge că Irina Vlah este susţinută de politicieni de rang înalt din Rusia. Dar de ce acest Filat nu s-a plîns cînd Marian Lupu s-a fotografiat în scop electoral în parlamentarele din 2010 alături de preşedintele Dumei de Stat al Federaţiei Ruse?

De ce Filat nu şi-a dat o palmă peste faţă atunci cînd se fotografia lîngă Presedintele si Prim-Ministrul Federatiei Ruse şi tremura de fericire?

Este clar că intenţia guvernării de la Chişinău de a retrage candidaţii de stînga este nu doar ilegală, dar şi idioată, este total lipsită de logică şi bun simţ.

Pericol pentru Moldova sunt nu socialiştii (pentru care au votat peste 320.000 de cetăţeni), nu politicienii proruşi (care reprezintă peste jumătate din populaţia ţării), si nu găgăuzii, care sunt adevarati statalisti ai Republicii Moldova.

Pericol pentru ţară sunt oligarhii şi regimul mafiot, care au jefuit ţara de miliarde de dolari şi au sărăcit cetăţenii pe zece ani înainte.

Pericol sunt campaniile unioniste, tolerate şi încurajate de guvernanţi, care sunt şantajaţi cu dosare penale şi comporomat de la Bucureşti.

Pericol pentru Moldova sunt legile în favoarea pederastiei şi împotriva valorilor creştine, votate de AIE.

Pericol pentru Moldova este Coaliţia Harbuzului de la guvernare, care nu se ocupă de rezolvarea problemei exporturilor şi preţurilor, dar continuă să împartă funcţiile şi fluxurile financiare.

Pericol este atunci cînd cel care striga “Moldova fără Voronin! Moldova fără comunişti!” se înfrăţeşte cu comuniştii, iar comuniştii intră în echipa oligarhilor, pentru a fura împreună ţara.

Dar la ce altceva te poţi aştepta de la Filat cel Demis pentru Corupţie? Cel care a pierdut totul este în stare de orice.

Sursa: dodon.md

Mesaj de felicitare cu prilejul zilei de 8 Martie Deputaţii din Duma de Stat a FR vin în vizită de lucru în Moldova