Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: Vizita lui Nikolai Valuev în Moldova este un eveniment istoric pentru sportul moldovenesc

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 martie 2015 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăti, la invitaţia Partidului Socialiştilor din RM, în Republica Moldova a sosit cu o vizită de lucru multiplul campion mondial la box, deputatul Dumei de Stat a Federaţiei Ruse din partea partidului “Edinaia Rossia”, Nikolai Valuev. Astăzi şi mîine, vedeta sportului mondial va avea cîteva întîlniri cu sportivii din Chişinău şi oraşele Găgăuziei.

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a calificat vizita lui Valuev ca un mare eveniment istoric pentru sportul moldovenesc. Politicianul i-a îndemnat pe sportivii moldoveni să ia exemplu de la renumitul oaspete.

La rîndul său, Nikolai Valuеv a mulţumit Partidului Socialiştilor pentru ospitalietate. Deputatul Dumei de Stat a FR a menţionat că partidul “Edinaia Rossia”, pe care îl reprezintă, apreciază foarte pozitiv programul PSRM, mai ales intenţia socialiştilor de a edifica relaţii de bună vecinătate cu Rusia şi de a păstra independenţa statului nostru. Oaspetele a mai declarat că, în viitorul cel mai apropiat, formaţiunea “Edinaia Rossia” va semna un acord de colaborare cu Partidul Socialiştilor din RM.

Vorbind despre relaţiile dintre Moldova şi Rusia, deputatul Dumei de Stat a FR a menţionat că “ne leagă mulţi ani de prietenie şi colaborare”. “Noi am fost un singur stat mare, am reuşit să ne înrudim, să ne împrietenim. În ciuda faptului că acum trăim în state diferite, nu trebuie să dăm uitării aceste relaţii de cîndva. Nu trebuie să uităm că suntem două popoare înfrăţite”, a spus Valuev.

Oaspetele rus şi-a exprimat încrederea că Moldova şi Rusia trebuie să dezvolte nu doar relaţiile culturale, ci şi cele economice, deoarece “economiile ţărilor noastre sunt într-o legătură strînsă”.

Totodată, Nikolai Valuev şi-a declarat intenţia de a mai vizita ţara noastră în următoarele luni, deoarece este prevăzută participarea sa la deschiderea noului ring din cadrul Universităţii de Stat de Cultură Fizică şi Sport, pe care Valuev a vizitat-o imediat după sosire în Moldova.

După întîlnirile de la Chişinău, Nikolai Valuev va pleca în Găgăuzia, unde va participa la mai multe evenimente din oraşele din Autonomie.

Totodată, continuă vizita în Republica Moldova a deputatului în Duma de Stat a FR din partea partidului “Spravedlivaia Rossia”, artista emerită a Rusiei, Elena Drapeko. În dimineaţa zilei de astăzi, împreună cu deputaţii Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, artista a participat la ceremonia de depunere a florilor la Memorialul Gloriei Militare “Eternitate”, după care a susţinut o întîlnire de creaţie la Teatrul Dramatic Rus “A.P. Cehov”. În a doua jumătate a zilei, Elena Drapeko va participa la mai multe evenimentele în Găgăuzia.

Sursa: socialistii.md

Elena Drapeko şi Nikolai Valuev vin la Chişinău Igor Dodon: Am intrat în posesia unor documente care scot în vileag cum au fost furate miliardele