Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au marcat aniversarea a 71 de la eliberarea oraşului Bălţi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 martie 2015
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

La 26 martie, 1944, acum 71 ani în urmă, oraşul Bălţi a fost eliberat de sub ocupaţia cotropitorilor germano-fascişti. Astăzi, deputaţi şi membri ai PSRM, în frunte cu liderul formaţiunii, Igor Dodon, împreună cu mai mulţi orăşeni şi reprezentanţi ai administraţiei locale, au participat la ceremonia de depunere de flori la mormintele ostaşilor sovietici, în cinstea memoriei celor căuiţi pentru pace şi linişte pe meleagurile noastre.

“În acest an, marcăm 70 de ani de la eliberarea ţării noastre de sub ocupaţia germano-fascistă. Pentru majoritatea absolută a cetăţenilor Moldovei, aceasta este o dată importantă, o dată comemorabilă. Totuşi, unii politicieni moldoveni încearcă să interzică simbolurile Victoriei. Noi, socialiştii, sîntem categoric împotriva intenţiei liberalilor de a interzice purtarea şi folosirea Panglicii Sf. Gheorghe. Iniţiativa lor este o crimă faţă de memoria eroilor şi participanţilor la război, împotriva rudelor şi persoanelor apropiate ale acestora, împotriva tuturor cetăţenilor, pentru care Marea Victorie este un lucru sfînt. În semn de protest, fracţiunea Partidul Socialiştilor din Republica Moldova va veni, pînă în ziua Marii Victorii, la şedinţele Parlamentului RM purtînd Panglica Sf. Gheorghe la piept”, a declarat preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

La rîndul său, deputatul-socialist, Alexandru Nesterovschi, a menţionat că depunerea de flori nu este şi finalul acţiunilor cu ocazia aniversării eliberării Bălţilor. Astăzi, activiştii Partidului Socialiştilor vor organiza o cursă automobilistică pe străzile or. Bălţi şi îi invită pe toţi doritorii să li se alăture pentru a aduce împreună un omagiu memoriei eliberatorilor oraşului.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au prezentat raportul de alternativă privind furtul din bănci Socialiştii au convocat şedinţa Consiliului Republican